Gemeente Enschede

Verkoop voormalige Twentse Schouwburg Enschede aan Van Wijnen en Ons Huis

Wethouder Roelof Bleker en de directies van Van Wijnen en Ons Huis hebben vanmorgen hun handtekening gezet onder de koop- en realisatieovereenkomst. Daarmee staat vast dat de eigendom van het schouwburgpand overgaat naar deze beide partijen. De gemeenteraad had eind vorig jaar aan B&W toestemming gegeven om de koop- / realisatieovereenkomst te sluiten met de combinatie Van Wijnen/Ons Huis. Deze overeenkomst moet er toe leiden dat de voormalige schouwburg aan de Langestraat wordt verbouwd tot een totaalconcept van boekenbeleving, cultuurbeleving, detailhandel en horeca in samenwerking met de onderwijsinstelling ROC. Daarnaast komt er een aantal appartementen in het gebouw en ontstaat er een doorgang tussen Langestraat en Walstraat.

Met het tekenen van de koop-/realisatieovereenkomst breekt nu, enkele maanden nadat de gemeenteraad er groen licht voor gaf, de voorbereiding voor de realisatiefase van de verbouw van de voormalige Schouwburg aan. De procedure tot herziening van het bestemmingsplan Stadscentrum verloopt voorspoedig. Er zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad besluit binnenkort over het herziene bestemmingsplan.

De nieuwe eigenaren zijn samen met de toekomstige gebruikers van het pand bezig met de voorbereidingen van het bouwkundig deel van het verbouwplan en met de detaillering van de invulling van het concept. Daarbij is enige vertraging opgelopen, omdat naast de al bekende partners in het concept dat de plancompetitie winnend afsloot, Broekhuis, Grolsch, van Wijnen en Ons Huis zelf, nog andere partijen worden gezocht voor nu nog resterende ruimte in het schouwburgpand. De combinatie verwacht in 2011 te starten met de verbouw.

Geplaatst: 06 april 2010.

6 april 2010