Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht Week 13

In week 13 hebben de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht in het kader van Samen naar een veilige schoolomgeving een aantal scholen bezocht. Verder is er gecontroleerd bij de Huesmolen op verkeersovertredingen.

De scholen werden bezocht zodat de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht er samen met de ouders voor kunnen zorgen dat de kinderen op een veilige manier naar school kunnen gaan. Zij doen dit onder andere door bij aanvang en afloop van de schooldag toezicht te houden op parkeerovertredingen. Bij verschillende scholen werden waarschuwingen en boetes uitgedeeld.

Bij de Huesmolen is er een algemene controle geweest in verband met het parkeren buiten de vakken en het fietsen in voetgangersgebied. De inspecteurs hebben acht boetes uitgedeeld voor het fietsen in het voetgangersgebied. Bij de controle op foutparkeren zijn vijf bekeuringen uitgeschreven.

De inspecteurs van Bureau Stadstoezicht controleren ook op de naleving van het gebruik openbare ruimte. Hierbij kijken zij bij het plaatsen van voorwerpen zoals steigers, containers en schaftketen of hier melding van is gemaakt en of het plaatsen geen gevaar of hinder veroorzaakt.

De richtlijnen hiervoor zijn:
Niet verkeersgevaarlijk plaatsen
Doorgang voor hulpdiensten niet belemmeren Niet plaatsen op marktdagen en evenementen Niet op algemene invalidenparkeerplaatsen plaatsen Niet plaatsen tegenover ramen waardoor het uitzicht belemmerd wordt

Meldingsformulieren zijn te krijgen bij Bureau Stadstoezicht. Laatste wijziging van deze pagina: 6 april 2010