Korps Landelijke Politiediensten

Puzzelrit eindigt in cel

Hilversum, 06-04-2010 o Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandagmiddag 5 april 2010 (2e Paasdag) een 26-jarige man uit Hilversum aangehouden voor de diefstal van een hectometerpaaltje dat langs de A27 ter hoogte van Hilversum stond.

De man nam samen met acht andere personen in een busje deel aan een puzzelrit. Eén van de opdrachten was het maken van een foto van een hectometerpaaltje langs de A27. De man voerde de opdracht wat ver door en stopte bij een van de paaltjes en haalde deze samen met de andere puzzelaars uit de grond. Het bordje werd vervolgens achter in de bus geladen. Via de meldkamer van het KLPD kwam deze melding binnen en even later zagen medewerkers van de verkeerspolitie van het KLPD het busje op de Wakkerendijk in Eemnes rijden.

Kosten verhaald
Bij controle bleek inderdaad dat het bordje achter in de bus lag, waarop de man is aangehouden. Het bordje is inbeslaggenomen en zal worden teruggegeven aan de wegbeheerder Rijkswaterstaat. De rallyrijder is na verhoor heengezonden en kan naast het proces-verbaal ook nog een rekening tegemoet zien voor het terugplaatsen van de hectometerpaal. Hij wilde het bordje bij de finish laten zien aan de overige deelnemers en wist nog niet wat hij er daarna mee zou doen.