Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 06-04-2010

Klanten grijpen in: geen buit bij overvalpoging

TILBURG: Twee overvallers wisten niets buit te maken bij een
overvalpoging in een horecagelegenheid aan de Lourdesstraat. Dat kwam doordat de aanwezige klanten ingrepen. De uitbater( 42) en een aanwezige klant (61) liepen tijdens de overval verwondingen op. Het misdrijf vond plaats op dinsdag 6 april 2010 kort na middernacht.

De overvallers kwamen kort na twaalf uur het café binnen. Ze dreigden met een vuistvuurwapen en eisten geld. Een 61-jarige vrouw, die aan de bar zat, kreeg een klap met het vuurwapen op haar hoofd. Ze liep daarbij een kleine hoofdwond op. De daders richtten zich daarna op de uitbater van het café. Hij moest diverse klappen incasseren. De vijf aanwezigen klanten pikten dat niet en gingen in gevecht met de overvallers. Er klonken twee tot drie schoten, waardoor overigens niemand gewond raakte. Vervolgens sloegen de twee daders op de vlucht zonder iets te hebben buit gemaakt. Het is onbekend waar de
overvallers naar toe zijn gevlucht. Het ging om twee mannen (lang en kort postuur) die allebei in het zwart gekleed waren en bivakmutsen droegen.

De 61-jarige vrouw is ter plaatse door het ambulance personeel behandeld, terwijl de 42-jarige uitbater mee moest naar het
ziekenhuis. Na medische behandeling van een aantal verwondingen aan zijn achterhoofd kon hij weer naar huis. De man heeft daarna aangifte gedaan. Ondertussen namen rechercheurs verklaringen en aangiften op van de overige aanwezigen. Een politiehond heeft de vluchtroute van de daders nog nagezocht, maar dat spoor liep op een gegeven moment dood. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of personen die menen de daders te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Ex maakt stampij

TILBURG: De politie pakte een 22-jarige Tilburger op nadat hij stampij maakte in een flat aan de Europalaan. De man stond op dinsdag 6 april om 03.15 uur te schreeuwen en te bellen voor de centrale toegangsdeur. Hierdoor waren diverse bewoners wakker geworden. Kennelijk woonde zijn ex-vriendin in de flat. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

Verkeersongeval: fietser gewond, automobilist rijdt door

HILVARENBEEK: De politie behandelde dinsdagmorgen 6 april een
verkeersongeval op Bukkumweg. Daar was een fietster aangereden en gewond geraakt. De politie is op zoek naar de veroorzaker, die na het ongeval is door gereden. Het gaat om de bestuurder van een het om een groen/goudkleurige Opel Astra hatchback met daarachter een grote witte oudere caravan.

De 49-jarige vrouw uit Hilvarenbeek reed omstreeks 08.30 uur op haar fiets over de Bukkumweg. Ze kwam vanuit de richting Hakvoortseweg en ging in de richting van de Diessenseweg. Er kwam haar een witte bestelbus tegemoet. Van achteren naderde een auto met een caravan, die wilde passeren. Ondanks de te beperkte ruimte besloot de automobilist toch om het slachtoffer te passeren. Met de caravan raakte hij vervolgens het slachtoffer waardoor ze ten val kwam. Ze liep daarbij een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit camerabeelden van bedrijf uit de buurt bleek dat het ging om een groen/goudkleurige Opel Astra Hatchback, waar achter een grote witte oudere caravan gekoppeld was. De combinatie reed in de richting van de Diessenseweg en is daar uit het zicht verdwenen. De politie is op zoek naar deze automobilist die de plaats van het ongeval verliet zonder zich om het slachtoffer te bekommeren en zonder zijn identiteit bekend te maken.

Politie pakt man op vanwege huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Slachtoffer van het geweld was zijn 62-jarige vriendin met wie hij samenwoont in de wijk Loven-Besterd. Kleinkinderen van de vrouw belden de politie, toen zij zagen dat hun oma een flinke hoofdwond had.
Uiteindelijk deed de vrouw zelf aangifte, waarbij ze aangaf dat ze al langer mishandeld wordt door de 45-jarige verdachte. Bij de arrestatie van de man ging het mis. De man had zich verstopt in de tuin van de buren en verzette zich met geweld tegen de politie toen hij ontdekt werd. En passant trapte hij een deuk in de auto van de vrouw. De man is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten en in
verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

15 openstaande vonnissen

TILBURG: In de nacht van maandag 5 april op dinsdag 6 april 2010 controleerde de politie een 26-jarige Tilburger. De man liep in de Betuwestraat in Tilburg toen hij een routinecontrole moest ondergaan. Toen de agenten via de meldkamer zijn personalia checkten bleek hij maar liefst 15 keer gesignaleerd te staan:

- 1 x voor het beteken van een vonnis

- 11 x openstaande boetes (CJIB) met een totaalbedrag van 1.357,55
- 3 x niet onherroepelijk vonnis van de rechtbank 1260,-
De man kon alle boetes niet betalen. Hij is daarom ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de vonnissen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-04-2010 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |