Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten aan voor drugshandel en -overlast

Eindhoven Woensel en Helmond Centrum, 06-04-2010 o In verband met drugshandel en -overlast in het stadsdeel Woensel is een rechercheonderzoek opgestart hetgeen de afgelopen maanden resulteerde in diverse aanhoudingen.

Door deze aanhoudingen is een is een deel van de drugshandel en
-overlast weggenomen in het stadsdeel Woensel. Hoofdverdachten binnen dat onderzoek zijn een 19-jarige Eindhovenaar en een 32-jarige man uit Helmond. Beiden zitten thans in het huis van bewaring. In het belang van het lopende onderzoek en andere deelonderzoeken kon niet eerder over deze aanhoudingen bericht worden.

De 19 jarige verdachte werd op 20 februari op heterdaad aangehouden terwijl hij een hoeveelheid cocaïne en heroïne in zijn bezit had. Bij een daarop verrichtte huiszoeking in het ouderlijk huis van de verdachte werden diverse zaken aangetroffen die wijzen op drugshandel, waaronder een geldbedrag van ruim 9.000 euro en versnijdings- en verpakkingsmiddelen alsmede een hoeveelheid cocaïne en heroïne. Zijn minderjarige broer (17 jaar) werd aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid maar is vanwege zijn leeftijd - hoewel nog steeds verdachte - inmiddels op vrije voeten gesteld. Op 23 februari kon in verband met dit onderzoek een 32-jarige Helmonder in Eindhoven worden aangehouden. Hij wordt verdacht van het leveren van de drugs aan de 19-jarige verdachte. De politie trof in zijn woning een tas aan met daarin henneptoppen en enkele munitiepatronen.

Naast bovengenoemde aanhoudingen, hield de politie in februari en maart nog eens 7 verdachten aan. Het gaat om drugsafnemers. Zij zijn na verhoor weer heengezonden. In het belang van het onderzoek vonden in meerdere woningen in Woensel Noord huiszoekingen plaats. In een van de woningen werden twee vuurwapens aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen voor onderzoek.