Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Limburgse culturele producties in programma RUHR.2010 Culturele Hoofdstad van Europa RUHR.2010

De Provincie Limburg stelt voor het programma RUHR.2010 twee Limburgse culturele producties ter beschikking. Fashionclash treedt op 19 juni in Zeche Zollverein in Essen op tijdens het programma Extraschicht 2010. Ilay de Boer van het Huis van Bourgondië geeft in oktober een Bar Mitzvah/BonAppetit-Performance tijdens het multiculturele festival MELEZ in de kelder van een gerenommeerd Turks restaurant.

Dit jaar viert Europa het 25-jarig bestaan van Europese Culturele Hoofdsteden. In dit lustrumjaar zijn er drie Culturele Hoofdsteden van Europa. Naast Pécs en Istanbul is dat Essen en het Ruhrgebied.

Gedeputeerde Cultuur Odile Wolfs: Met een Culturele Hoofdstad van Europa op korte afstand van Limburg, willen wij als goede buur daar graag een bijdrage aan leveren. Ik ben dan ook blij dat onze suggesties met open armen zijn ontvangen. Zo kunnen Nawie Kuiper en Branko Popovic, met hun Fashionclash team op zon prachtige locatie als Zeche Zollverein laten zien wat zij te bieden hebben. En na een goede recensie in Die Welt over het optreden van Ilay de Boer tijdens het Go-West theaterfestival in Oldenburg, mag Ilay ook in het Ruhrgebied weer een Bar Mitzvah feestmaal met publiek vieren. Deze voorstelling past perfect in het multiculturele MELEZ-festival. Maar ook zonder dat wij als overheid deze producties actief brengen, is er Limburgse kunst en cultuur te zien in RUHR.2010. Zoals de deelname van Diana Ramaekers aan de Biënnale für internationale Lichtkunst. Open light in private spaces is nog tot 27 mei te zien als opmerkelijk evenement van RUHR.2010. Diana Ramaekers treedt daar samen op met wereldberoemde kunstenaars als Angela Bulloch, Olafur Liasson en Pipilotti Rist. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om RUHR.2010 één of meerdere malen te gaan bezoeken. Het is een prachtig cultureel programma en dat ruim een uur bij ons vandaan!

Meer info:
www.ruhr2010.com
www.extraschicht.de
www.biennale-lichtkunst.de

6-4-2010 14:10