Gemeente Enkhuizen

WMO-raad organiseert informatiemiddag over het PGB (Persoonsgebonden Budget)

Het PGB (afkorting voor Persoonsgebonden Budget) is voor mensen die gebruik maken van hulp of hulpmiddelen, verstrekt via de AWBZ (de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Het betekent dat zij zelf een bedrag ontvangen waarmee zij naar eigen inzicht bepalen hoe, door wie en in welke vorm de benodigde hulp of hulpmiddelen verzorgd worden. Dat klinkt aantrekkelijk maar is het dat ook? En: hoe werkt dat dan? En: geldt dat ook voor mij? En: aan welke verplichtingen moet ik voldoen als ik van zon PGB gebruik maak? Kortom: veel vragen waar de heer J.J. van der Knijff, medewerker van de vereniging Per Saldo deze middag een antwoord op kan geven. Per Saldo is een vereniging van mensen met een PGB, kortom: een vereniging van mensen met ervaring.

Voor wie?
Het wordt een middag voor mensen die nu hulp hebben of in de toekomst hulp nodig zullen hebben, maar ook voor mensen die anderen in hun omgeving hebben die hulp krijgen en die zij (bijvoorbeeld als mantelzorger) van dienst zijn. Kortom: een middag voor iedereen die met hulp te maken heeft (en wie heeft dat niet?).

Meer informatie
Dinsdag 20 april, s middags om 14.00 uur, de zaal is open om 13.30 uur. De toegang is vrij. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de WMO-raad in Enkhuizen, Kees van Zijverden, tel.: (0228) 32 00 50 of de secretaris, Elly Dangermond, tel.: (0228) 31 32 39.