Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 06-04-2010

Twee verdachten van koperdiefstal aangehouden

SPRANG-CAPELLE: Een oplettende getuige meldde zich dinsdag rond 00.30 uur bij de politie om een mogelijk diefstal door te geven. Op een bouwterrein in de straat Achter de Hoven zou een tweetal bezig zijn met het inladen van boutmaterialen. De politie zag in de genoemde straat een auto met gedoofde lichten vertrekken. De melder bevestigde dat de inzittenden eerder over het bouwterrein hadden gelopen. De politie hield de auto staande en hield de inzittenden aan. De
24-jarige man en 21-jarige man uit Waalwijk bleken in bezit van een hoeveelheid kabels. Deze zijn in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Ze bekenden bij verhoor de diefstal te hebben gepleegd en bekenden ook een eerdere diefstal van kabels. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Asbest komt vrij bij brand in schuurtje

DONGEN: De hulpdiensten kregen maandag om 16.40 uur melding van een brand in een schuur. De brandweer constateerde dat er sprake was van een asbest dakbedekking. Door de brand kwamen asbestdeeltjes vrij en deze kwamen in naastgelegen tuinen terecht. De brandweer had het vuur binnen enkele minuten onder controle. De burgemeester werd in kennis gesteld en stelde zicht ter plaatse op de hoogte. De brandweer concludeerde dat de brand zeer waarschijnlijk door kortsluiting is ontstaan. De brandweer en de gemeente hebben zorg gedragen voor het opruimen van de asbest.

Twee aanhoudingen na aantreffen gestolen scooter

WAALWIJK: De politie heeft twee verdachten aangehouden voor diefstal van een bromfiets. Op 31 maart werd een 15-jarige Waalwijker
aangehouden, toen hij op de bromfiets rondreed. De jongen werd staande gehouden op de Eerste Zeine en de politie zag dat het slot van de bromfiets was verwijderd. Bij controle bleek het voertuig op 28 maar te zijn gestolen vanaf de Ambrosiusstraat. De bromfiets is in beslag genomen en geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Dinsdag hield de politie in de vroege ochtend een tweede Waalwijker aan voor
betrokkenheid bij de diefstal. De 17-jarige jongen is in verzekering gesteld.

Man loopt brandwonden op

DONGEN: Een 55-jarige man uit Dongen liep in de nacht van maandag 5 april op dinsdag 6 april 2010 brandwonden op nadat er in zijn auto was ingebroken.

De man zat afgelopen nacht televisie te kijken toen hij rond 02.30 uur een harde klap hoorde. Hij ging polshoogte nemen en zag dat er iemand aan het inbreken was zijn auto. Volgens het slachtoffer stond er op het parkeerterrein een slank/mager persoon stond met blond haar. Toen de man buiten bij zijn auto kwam bleek dat er een portierruit was ingeslagen. De dader was op dat moment al weggevlucht. Het slachtoffer stak zijn hoofd door het portier naar binnen en constateerde dat zijn autoradio was verdwenen. Op dat moment volgde er een steekvlam, waarna de auto in brand vloog. De Dongenaar liep daarbij brandwonden op aan zijn gezicht, hals en onderarmen. Ambulancepersoneel bracht hem over naar een ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe het vuur is ontstaan. Het kan gaan om brandstichting of om kortsluiting tengevolge van het loskoppelen van de bedrading van de autoradio.
De auto is door de politie in beslag genomen. Technisch rechercheurs zullen onderzoeken of de oorzaak van de brand nog te achterhalen valt.

Auteurs: Inge Rijgersberg / Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-04-2010 16:29 | © Regio Midden en West Brabant |