Gemeente Alphen aan den Rijn

fietsappel loopt vertraging op

Bouw fietsappel loopt vertraging op

Tijdens de montage van de fietsappel zijn vorige week onvolkomenheden geconstateerd aan de groene conserveringslaag van de spiraalbalken en de hoofdkolommen. Omdat er twijfels zijn of de aanwezige coatingslaag voldoende kwaliteit en duurzaamheid biedt voor de toekomst, heeft de aannemer in overleg met de gemeente besloten geen enkel risico te nemen en de coatingslaag te herstellen.

Vanwege de wisselende weersomstandigheden is besloten het herstellen van de conservering niet op locatie uit te voeren. Dit betekent dat de fietsappel gedemonteerd wordt en daarna in de fabriek onder geconditioneerde omstandigheden opnieuw behandeld.

Volgens wethouder Hans Groen in t Wout (Stationsomgeving) staat de kwaliteit van de fietsappel voorop. Het is jammer dat de bouw van de fietsappel vertraging oploopt, maar wij kiezen voor duurzaamheid. Het is goed dat dit nu geconstateerd wordt in plaats van achteraf en dat wij samen met de aannemer tot een oplossing zijn gekomen.

De bouw van de fietsappel loopt hierdoor een vertraging van circa vier weken op. De aannemer zal de opgelopen vertraging zoveel mogelijk beperken.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn