Gemeente Wijdemeren


Vorderingen dorpscentrum

Vorderingen dorpscentrum

Het bouwrijp maken van de percelen in het dorpscentrum Oud-Loosdrecht is in volle gang.

Impressie van het nieuwe Dorpscentrum (aan deze afbeelding kunt u geen rechten ontlenen) Ondanks de maandenlange ijspret deze winter, zijn de werkzaamheden slechts 2 weken uitgelopen op de planning.

Afrondende werkzaamheden
Afgelopen maanden zijn er damwanden rondom de contour van de beide kavels geslagen en is de Bornholmkavel opgehoogd. De komende weken vinden de afrondende werkzaamheden van deze eerste projectfase plaats. Zo is er in het vaarseizoen zo min mogelijk overlast voor de omgeving. De afrondende werkzaamheden bestaan uit:

* Afdekken zand op de Bornholmkavel tegen het stuiven;
* Baggeren slib uit het water binnen de damwanden op de Irenekavel;
* Verdelen zandbergen Irenekavel;

* Realiseren tijdelijke parkeergelegenheid Irenekavel;
* Opruimen gebied en directe omgeving.

Naar verwachting zijn deze klussen eind april gereed. De Irenekavel is dan (gedeeltelijk) beschikbaar als parkeerruimte en de openbare weg inclusief de stoepen zijn dan goed begaanbaar. De Bornholmkavel kan afgedekt inklinken tot na de zomer. In het najaar is het tijd voor het oppakken van de tweede fase: het verder bouwrijp maken van de Irenekavel. Tegelijkertijd zal, afhankelijk van de verkoop, de bouw van het oostelijke deel van het nieuwe dorpscentrum starten. Dit duurt tot en met 2012.

Voortgang volgen?
De voortgang van dit project kunt u volgen via de speciale projectpagina op deze website:

Pijltje Dorpscentrum Oud-Loosdrecht

(06-04-2010)