FNV KIEM

Guiliyani wint PANL Award

vrijdag 02 april 2010

Fotografieduo Guiliyani - gevormd door Yani en Juliette Bongers - heeft donderdag 1 april de 19e PANL Sony Award gewonnen. De PANL Awards zijn de belangrijkste Nederlandse fotografieprijzen voor toegepaste fotografie.

De fotoserie die het fotografieduo maakte voor het Nederlands Dans Theater (FHV BBDO) kreeg behalve de PANL Award ook Goud van de jury en werd ook Members Choice. Zij namen de prijzen in ontvangst in een uitverkochte zaal Openbare Verlichting op het Westergasterrein. De avond werd, net als vorig jaar, op een ontwapende manier door Andrea van Pol (oa Vroege Vogels) gepresenteerd, die de lachers voortdurend op de hand kreeg met onverwachte vragen en dialogen.

In totaal werd slechts 2 twee keer goud uitgereikt. Het andere goud viel in de Student categorie en ging naar John van der Linden. Verder werd er 7 keer zilver, 11 keer brons en 9 medailles voor de member's choice uitgereikt.

De expositie van al het winnende werk is vanaf vandaag tot en met 15 april te zien in Zuiveringshal Oost op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. PANL heeft verschillende rondom de expostie tal van activiteiten georganiseerd, te denken valt aan een studentendag met portfolioviewing, rondleidingen, lezingen, seminars, trainingen en meerdere presentaties.