KRO

KRO presentatoren meest spirituele BN'ers volgens onderzoek Quest Psychologie

Uitzenddatum: 06/04/2010

KRO presentatoren Arie Boomsma, Yvon Jaspers en Anita Witzier zijn de drie meest spirituele BN'ers, volgens onderzoek van het tijdschrift Quest Psychologie en onderzoeksbureau Gfk Intomart .

In opdracht van Quest Psychologie ondervroeg Bureau Intomart Gfk duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder over spiritualiteit om te achterhalen hoe spiritueel Nederland is. Het onderzoek is onderdeel van de Quest Psychologie van april. Met deze maand het thema `spiritualiteit'.

De deelnemers aan het onderzoek werd onder andere gevraagd in hoeverre bekende Nederlanders spiritueel zijn. Volgens Quest is Arie Boomsma aanvoerder van de lijst met meest spirituele BN'ers. Gevolgd door Yvon Jaspers en Anita Witzier, die op een gedeelde tweede plaats staan.

De presentatoren zijn alle drie verbonden aan de KRO. Arie Boomsma presenteert `KRO's In de Schaduw van het Nieuws' en `Goedemorgen Nederland'. Yvon Jaspers is bekend van `Boer zoekt Vrouw' en presenteerde eerder o.a. `Wonderen Bestaan'. Anita Witzier is presentator van KRO BlootGewoon en Memories.