Politie Zaanstreek-waterland

Bericht naar aanleiding aanhouding vermeende overvaller

purmerend, zaandijk, 06-04-2010 o Naar aanleiding van de overval op de Plusmarkt in Purmerend zijn zaterdag twee verdachten aangehouden. Een 17-jarige man uit Purmerend is na verhoor heengezonden. De politie had direct na de overval echter voldoende aanwijzingen om deze man als verdachte aan te merken.

Vooral als het gaat om overvallen is de politie uiterst scherp. Ook deze aanhouding is daarin geen uitzondering. Na de aanhouding is de verdachte overgebracht naar een politiebureau om hem daar voor een hulpofficier van justitie te geleiden. Omdat de verdachte zich heftig verzette is door de politie gepast geweld gebruikt, het filmpje op internet laat dat zien.

Het slachtoffer van de overval is door het geweld zodanig gewond geraakt dat deze zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen. Overvallen hebben een zeer grote impact op alle betrokkenen. De politie Zaanstreek-Waterland heeft het reageren op overvallen daarom tot hoogste prioriteit gemaakt. Het optreden in deze zaak past in deze handelswijze.