Ingezonden persbericht

START VERFILMING PIZZAMAFFIA
boek Khalid Boudou wordt verfilmd door Tim Oliehoek

Dinsdag 6 april starten de opnamen van de film PIZZAMAFFIA, naar het gelijknamige boek van Khalid Boudou, schrijver van onder meer de bestseller Het Schnitzelparadijs. Pizzamaffia gaat over de neven Brahim en Haas, die in de snelle wereld van pizzakoeriers en veeleisende bazen, hun vriendschap, familie eer en ambities hoog proberen te houden. Een wereld waar je niet alleen snel op de weg moet zijn, maar ook rap van tong. Hoofdrollen worden vertolkt door Mamoun Elyounoussi (Het Paard van Sinterklaas, 2005, nominatie Gouden Kalf beste mannelijke bijrol, Coach) en Iliass Ojja (Shouf Shouf Habibi). De regie is in handen van Tim Oliehoek (Vet Hard, Spion van Oranje, Shouf Shouf de serie).

Naast hoofdrollen voor Mamoun Elyounoussi en Iliass Ojja, zijn er rollen voor Sallie Harmsen (Het Echte Leven, nominatie Gouden Kalf beste vrouwelijke hoofdrol, 2008), Hakim Traïda en Sabri Saad El Hamus. Het scenario is van de hand van Luuk van Bemmelen en Simon de Waal.

Pizzamaffia castingcall
De kick off van de film gebeurt door middel van een unieke online casting, waarbij de makers op zoek gaan naar jong acteertalent om te schitteren tegenover Iliass en Mamoun. Vanaf 4 maart kunnen castingfilmpjes geüpload worden op: www.pizzamaffia.nl. De verfilming van Pizzamaffia is een crossmediaal project waarbij het publiek deelgenoot wordt gemaakt van het maakproces door middel van een combinatie van film, een boek, internet, mobile en muziek.

De film
Pizzamaffia vertelt het verhaal van Ibrahim en zijn neef Illias. Iedereen kent ze als Bram en Haas, de twee snelste koeriers van pizzeria Novara. De twee jongens zijn onafscheidelijk. Elke avond racen ze op hun scooter door de stad en halen de bruutste stunts uit om als eerste bij de klant te zijn. De pizzeria is eigendom van Brams vader, maar sinds hij met een hernia thuis zit, runt oom Faris de tent. Faris, de vader van Haas, is een geboren pizzabakker en de bestellingen vliegen dan ook de deur uit. Toch blijken de inkomsten tegen te vallen. De vader van Bram verdenkt zijn broer ervan dat hij geld achterhoudt. Als hij hem hiermee confronteert, ontstaat er een heftige ruzie en Faris vertrekt. Tot op het bot gekrenkt begint de trotse Faris vervolgens zijn eigen pizzeria, aan de overkant van het plein. In no time brandt er een hevige strijd los tussen de twee pizzeria's. Alles en iedereen wordt meegesleept in de pizzaoorlog. Ook de neven Bram en Haas komen tegenover elkaar te staan in deze strijd om leven, dood, trots en een heleboel pizza's.
De opnamen vinden plaats van 6 april tot eind mei.

Pizzamaffia wordt geproduceerd door IDTV Film, in coproductie met Dutch Media en Benelux Film Distributors. BNN is coproducerende omroep. De film komt tot stand met steun van Suppletieregeling Filminvesteringen Nederland, CoBO Fonds en het Nederlands Fonds voor de Film.
BFD brengt de film 17 februari 2011 uit in de bioscopen.