Gemeente Leudal


Nieuws

Uniek symposium Zorg in Positie

Dinsdagmiddag 6 april a.s. organiseert de gemeente Leudal het unieke symposium Zorg in Positie in de Baexheimerhof. De herpositionering van zorgaanbieders en de gevolgen hiervan voor de mensen in Midden-Limburg zal die middag centraal staan. Er is plaats voor circa 250 deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden op www.zorginpositie.nl.
Het zorglandschap in Nederland is er sinds de stelselwijzingen in 2006 heel anders uit gaan zien. Er zijn en worden vele discussies gevoerd onder zorgaanbieders, verzekeraars, overheden en burgers over de ontwikkelingen in de zorgsector. Anno 2010 is er sprake van een transitieperiode. Marktprikkels worden steeds beter voelbaar en verhoudingen tussen partijen komen te verschuiven. Zorgaanbieders, maar ook partijen in het openbaar bestuur, worden aangesproken op zaken waar ze primair niet verantwoordelijk voor zijn. Maar zich wél verantwoordelijk voor voelen.

Zo ook de gemeente Leudal. Zij signaleert specifiek voor de Midden-Limburg grote uitdagingen voor de regionale zorgmarkt. De regio wordt gekenmerkt door vergrijzing, ontgroening en krimp. Dit heeft grote invloed op zowel de vraag als het aanbod van zorg. Dit wordt onderschreven door Prof. Dr. Theo Camps, hoogleraar organisatiekunde en bestuurskunde aan de TiasNimbas Business school en bestuursvoorzitter van organisatieadviesbureau Berenschot, die als dagvoorzitter zal optreden tijdens het symposium. "Formeel is de gemeente niet verantwoordelijk voor het zorgaanbod aan haar burgers, maar wordt er wel op aangesproken. Dan kun je maar beter goed nadenken en afstemmen met degenen die er wel verantwoordelijk voor zijn".

Het symposium op 6 april is bedoeld voor personen die werkzaam zijn in, of betrokken zijn bij, de zorg in Midden-Limburg en omstreken. Gerenommeerde sprekers zullen de actuele ontwikkelingen toelichten en inspirerende ervaringen uit de praktijk delen. Deelnemers aan het symposium worden uitgedaagd om mee te denken over de herordening van het totale zorgveld in Midden-Limburg.