Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG24
Buitenpost, 18 maart 2010

Voorbereidingen verbouw gemeentehuis Buitenpost gestart Tijdelijke verplaatsing hoofdingang en raadsvergaderingen en instellen blauwe zone

De voorbereidingen van de verbouw van het gemeentehuis in Buitenpost zijn begonnen. Dit betekent dat het vanaf 6 april niet meer mogelijk is om te parkeren bij de hoofdingang, aan de Stationsstraat 18, van het gemeentehuis. In de nabijheid van de tijdelijke hoofdingang wordt een blauwe zone ingesteld voor bezoekers van het gemeentehuis. De raadsvergaderingen zullen gedurende de verbouw plaats vinden in de Lantearne in Surhuisterveen.

Tijdelijke hoofdingang
Om de dienstverlening richting klanten en burgers tijdens de verbouwing zo goed mogelijk doorgang te laten vinden is besloten om de hoofdingang tijdens de verbouw te verplaatsen naar de personeelsingang aan de stationszijde. Vanaf 6 april moeten alle bezoekers van het gemeentehuis gebruik maken van deze tijdelijke hoofdingang aan het Stationsplein. Alle baliefuncties zullen bij de tijdelijke hoofdingang gehuisvest worden. De tijdelijke hoofdingang zal gedurende een jaar zo functioneren.

Blauwe zone
Om bezoekers die naar het gemeentehuis komen de gelegenheid te geven in de nabijheid van de tijdelijke hoofdingang te kunnen parkeren zal een blauwe zone worden ingesteld voor een gedeelte van het openbare parkeerterrein aan de stationszijde. Dit houdt in dat hier voor een periode van maximaal 1 uur geparkeerd kan worden wat voor de meeste bezoekers van het gemeentehuis voldoende zal zijn. Deze parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de blauwe zone. Om dit te kunnen controleren moet gebruik worden gemaakt van een parkeerschijf.

Bij de huidige hoofdingang zijn nu 24 parkeerplaatsen en 4 parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar. In de tijdelijke situatie zullen dat 18 parkeerplaatsen en 2 parkeerplaatsen voor gehandicapten zijn.

Raadsvergaderingen in Surhuisterveen
In de huidige raadszaal worden verschillende werkplekken gecreëerd. Daardoor kunnen hier geen raadsvergaderingen meer plaats vinden. In overleg met de gemeenteraad is ervoor gekozen om de raadsvergaderingen tijdens de verbouw te houden in zalencentrum de Lantearne in Surhuisterveen. De eerstvolgende raadsvergadering op 25 maart vindt dus plaats in Surhuisterveen.

De planning is dat eind 2010, begin 2011 de verbouw van het gemeentehuis afgerond is. Het gemeentehuis wordt uitgebreid en verbouwd zodat het voldoet aan de eisen van de brandveiligheid en de veiligheid van de medewerkers garandeert. Ook zal het KCC (Klant Contact Centrum) fysiek vorm krijgen en daardoor aansluiten bij de verbetering van de dienstverlening.




Gemeente Achtkarspelen