Ingezonden persbericht


-----------------------
-- Persbericht --
AZ-spelers overhandigen diploma's
aan deelnemers Scoren voor Gezondheid

30 maart 2010, Alkmaar.

Ruim 300 kinderen van de volgende scholen: Bello, SWS de Lispeltuut, Jules Verne, Fontein, Kardinaal de Jong, en de Prinsenhof en uit Alkmaar doen dit voetbalseizoen mee met Scoren voor Gezondheid. Op 6 april sluiten zij het project af met de Scoren voor Gezondheid eindclinic bij AZ. Dit is een belangrijk moment. Niet alleen omdat de kinderen al weken uitkijken naar deze ontmoeting met hun voetbalhelden waarbij ze allemaal een diploma met handtekening krijgen uitgereikt! Maar ook omdat bij deze clinic een herhaling plaatsvindt van de aan het begin afgenomen fitheidtesten. De uitkomsten van deze metingen zullen het resultaat van dit seizoen van Scoren voor Gezondheid aantonen.

Projectperiode
In de afgelopen twintig weken is er op de deelnemende scholen veelvuldig aandacht besteed aan een gezonde leefstijl. Naast de lessen over gezonde voeding en beweging, zijn er tal van Scoren voor Gezondheid-activiteiten op de scholen georganiseerd. In afstemming met de lokale werkgroep hebben studenten van verschillende Hogescholen een supermarktbezoek, sport kennismakingsdag en een voedingsspel in de klas verzorgd.

Lokale samenwerking geïntensiveerd

In Alkmaar heeft AZ samen met Sportbureau Alkmaar, GGD Hollands Noorden en de KNVB de handen ineengeslagen om met de inzet van voetbal de strijd tegen overgewicht bij kinderen aan te gaan. Initiatiefnemer Stichting Meer dan Voetbal verwacht in de toekomst nog meer effect te boeken én een grotere groep kinderen te bereiken.

Over Scoren voor Gezondheid
Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal, het Nationaal Instituut voor Gezondheidbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en het Nederlands instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Partners in het project zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Sponsor Bingo Loterij, de Eredivisie (ECV) en de KNVB.

Scoren voor Gezondheid maakt kinderen bewuster van gezond eten en een actieve levenshouding.

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij deze eindclinic van Scoren van Gezondheid bij AZ op 6 april, vanaf 13:45 uur. En om een kijkje te nemen bij het hoogtepunt van de dag voor de kinderen; de feestelijke diploma uitreiking!

-- Einde persbericht --