Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Zaak Bennekom in Opsporing Verzocht

Publicatiedatum: 2-4-2010 9:23:59

BENNEKOM- In een uitzending van het Tv-programma `Opsporing Verzocht' wordt op dinsdag 6 april aandacht besteed aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 72-jarige mevrouw Martine Bruil-Van der Wal uit Bennekom.

Mevrouw M. Bruil-Van der Wal werd op woensdag 20 januari rond 18.00 uur dood aangetroffen in haar woning aan de Selterskampweg. Kort hierna kon op donderdag 21 januari rond 03.00 uur een 42-jarige neef van het slachtoffer worden aangehouden in zijn woonplaats Bergen (Noord-Holland). De man wordt ervan verdacht op enige wijze betrokken te zijn geweest bij de dood van de vrouw. Gedurende de uitzending zal de politie een aantal details uit het onderzoek prijsgeven en daarmee een beroep doen op eventuele getuigen. Zo zullen er onder meer beelden worden vertoond van een tankstation in Breukelen die de Bergenaar die bewuste dag zou hebben bezocht.

SMS-bom
Maandagmiddag 5 april ontvangen, door de politie geselecteerde gsm-eigenaren, een sms-bericht van de politie met het verzoek om naar Opsporing Verzocht te kijken. Deze personen waren ten tijde van de moord in de omgeving van Ede en Bennekom. Met de sms-actie probeert het rechercheteam de zaak onder de aandacht te brengen van mogelijke getuigen die de politie nog niet heeft gesproken. Voor een deel zullen dit buurtbewoners zijn, maar ook passanten worden hiermee bereikt.

Uitzending
`Opsporing Verzocht' wordt dinsdag 6 april om 21.50 uur uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1. De herhaling wordt uitgezonden op woensdag 7 april om 10.05 uur op Nederland 2. Kijk voor meer informatie op www.opsporingverzocht.nl.