Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PAASAKKOORD OVER COALITIE IN MONTFOORT

Inwonersbelangen Montfoort Linschoten heeft samen met CDA en VVD een akkoord gesloten over de vorming van een coalitie voor de komende raadsperiode. De drie Monfoortse partijen hebben de afgelopen weken gewerkt aan een Concept Raamwerk Raadsprogramma dat nu ook met de andere politieke partijen zal worden besproken.

Belangrijkste punten uit dit concept programma zijn het mogelijk maken van extra plekken voor kort parkeren in de binnenstad van Montfoort, het doortrekken van de Wederiksingel en het invoeren van een andere en schonere manier van huisvuilinzameling. Ook hebben de partijen het voornemen om de Heeswijkschool in Montfoort en het Sportpark Rapijnen in Linschoten te vernieuwen. Daarnaast zal tevens het Doelenplein in Montfoort in 2011 worden opgeknapt.

Het Concept Raamwerk Raadsprogramma bevat een flink aantal concrete doelen waarvoor volgens de coalitiepartijen een breed maatschappelijk draagvlak bestaat. Bovendien zijn de doelen helder geformuleerd, realistisch en financieel haalbaar. Daarmee zet het nieuwe college een solide, daadkrachtige en servicegerichte koers uit voor de komende raadsperiode.

Per coalitiepartij wordt één wethouder in het nieuwe college vertegenwoordigd. Namens Inwonersbelangen is dat de heer Rob Jonkers, namens het CDA de heer Jan Vlaar en namens de VVD de heer Harry van Beers. Het motto van het nieuwe college van burgemeester en wethouders is 'samen sterk te zijn, zeker nu in een tijd die erom vraagt dat we er met elkaar de schouders onder zetten'.

De opgave waar het nieuwe college van B&W in Montfoort voor staat is fors, want naast het verwezenlijken van een ambitieus raadsprogramma moet er ook stevig bezuinigd worden. Verwacht wordt dat gemeente Montfoort de komende vier jaar enkele miljoenen euro's moet besparen. Om dat te realiseren zet het nieuwe college in ieder geval in op een kleinere gemeentelijke organisatie die efficiënt en kostenbewust werkt.

Montfoort, 2 april 2010


Noot voor redacties
(