Dura Vermeer Gebouw van het Jaar

Rotterdam - 06 april 2010

Project Dura Vermeer Bouw Rotterdam genomineerd voor Gebouw van het Jaar

Het project Minervaplein-Noordzijde in de wijk 110-Morgen te Rotterdam, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Rotterdam, is in de race voor de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar in de regio Delta.

Een deskundige jury onder leiding van Fred Schoorl (Woningcorporatie Ymere) heeft uit zesenvijftig kanshebbers vier projecten uit Zuidwest-Nederland genomineerd voor de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2010. Uit de nominaties kiest de jury ook een regionale winnaar. Deze wordt begin april bekendgemaakt. Vervolgens dingen alle vier projecten, samen met nominaties uit vier andere regio's, mee naar de nationale hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2010, die op 22 april in Delft wordt uitgereikt.

Nieuwste architectuur
De Bond van Nederlandse Architecten organiseert dit jaar voor de vijfde keer de prijs BNA Gebouw van het Jaar, om de aandacht vestigen op de kwaliteit van nieuw gebouwd werk van BNA-architecten en een overzicht te bieden van de nieuwste architectuur van Nederland. Een overzicht van alle ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.