Dura Vermeer Engineering

Hengelo - 06 april 2010

Nederlandse Primeur: Eerste project op basis van System Engineering

Betrokken partijen en buurtbewoners hebben het bouwbord onthuld van het eerste project in Nederland dat ontwikkeld is op basis van met Systems Engineering. Het project Rombout Verhulstlaan in Almelo, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Tijdens deze officiele handeling hebben de heer P.R.A. (Peter) van der Hout, directeur bestuurder AWS Beter Wonen en mevrouw J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Almelo alle aanwezigen toegesproken.

Rombout Verhulstlaan
Op de Rombout Verhulstlaan te Almelo worden 73 appartementen gerealiseerd voor vitale senioren. Naast deze appartementen wordt tevens een recreatie ruimte gerealiseerd. De locatie is erg geschikt voor de doelgroep door de parkachtige omgeving met vele voorzieningen, zoals de kinderboerderij en winkelcentrum.

Systems Engineering
Systems Engineering is een methode om precies datgene te bouwen wat opdrachtgevers, gebruikers en andere relevante partijen willen. Systems Engineering biedt een geïntegreerde en gestructureerde werkmethodiek om projecten succesvol te ontwerpen, bouwen en beheren. Waarbij zowel de toekomstige bewoners, de buurt en professionele partijen hun belangen vooraf kenbaar maken. Door een gezamenlijke zoektocht bij voorkomende problemen tot op detailniveau, ontstaan innovatieve en goed doordachte oplossingen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.awsbeterwonen.nl
www.pioneering.nl
www.duravermeerbouwhengelo.nl