Gemeente Zoetermeer

Nieuwe mijlpalen Mobiliteitsplan Zoetermeer

De werkzaamheden in het kader van het Mobiliteitsplan Zoetermeer gaan ook in 2010 onverminderd door. Zo zijn eind maart de werkzaamheden aan de kruispunten Vaartdreef-Australiëweg en Voorweg-Buytenparklaan afgerond.

De Vaartdreef heeft een tweede linksafstrook naar de Australiëweg gekregen. De nieuwe rijstrook zorgt ervoor dat ondanks de toename van verkeer de doorstroming op en naar de Australiëweg goed blijft. Het kruispunt Voorweg-Buytenparklaan is aangepakt om de verkeersveiligheid van met name fietsers te verbeteren. Ook wordt met de nieuwe situatie sluipverkeer richting Leidschendam ontmoedigd. Maatregelen daar waren onder meer een verbreding van de brug over de Voorweg Wetering en een wijziging van de voorrangssituatie.

Met het Mobiliteitsplan Zoetermeer wordt tot 2011 zo'n EUR 40 miljoen geïnvesteerd in de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van Zoetermeer. Projecten die in 2010 nog in uitvoering gaan, zijn onder meer: de aanleg van rotondes bij de kruispunten Edisonstraat-Franklinstraat, Franklinstraat-Marconistraat, de Fokkerstraat-Van der Hagenstraat en Edisonstraat-Van der Hagenstraat. Daarnaast wordt het verkeersplan Dorp verder uitgewerkt en een groot aantal fietsvoorzieningen door de hele stad verbeterd.