Persbericht

6 april, 2010

Riverbed eerste WAN-optimalisatie-leverancier SVVP-gecertificeerd voor Microsoft Windows Server 2008 R2(TM) ~ Riverbed-oplossing verbetert performance en beschikbaarheid van Microsoft's Core Infrastructure Services op remote locaties ~

Riverbed, de IT-infrastructure performance company voor netwerken, applicaties en storage, breidt haar positie binnen het Microsoft(TM) Server Virtualization Validation Program (SVVP) verder uit met de certificering voor Windows Server 2008 R2(TM). Riverbed is de eerste WAN-optimalisatie-leverancier die de SVVP-certificering voor Windows Server 2008 R2 heeft ontvangen. Door de combinatie van de infrastructuurdiensten van Windows Server 2008 R2 en de Steelheads kunnen klanten hun branche office-infrastructuur vereenvoudigen en tegelijkertijd de applicatieperformance voor eindgebruikers garanderen.

SVVP kan worden gebruikt door iedere leverancier die virtualisatie-oplossingen biedt die Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2) en navolgende service packs ondersteunt. Klanten van Riverbed gebruiken al Microsoft Windows Server 2003, Windows Server 2008 en overige branch-diensten zoals Active Directory, DNS/DHCP, Media Streaming en Print Services op het Riverbed Services Platform (RSP). De volgende stap in het strategische partnership met Microsoft is de aankondiging dat Riverbed eveneens de Microsoft Windows Server 2008 R2 via RSP ondersteunt.

"Beide organisaties hebben gewerkt aan de groei van ons partnership", zegt Eric Jewett, director of server marketing bij Microsoft. "De versterking van onze relatie, met de SVVP-certificering is vanzelfsprekend wanneer organisaties voordeel willen behalen met onze nieuwe generatie platforms en tegelijkertijd performance garanderen tijdens consolidatie van kosten en infrastructuur. Riverbed werkt nauw samen met Microsoft om ervoor te zorgen dat onze gezamenlijke inspanningen gericht zijn op bijdragen aan oplossingen die de performance van Microsoft-omgevingen versnellen."

Riverbed biedt de mogelijkheid om het Windows Server 2008 R2 operating system vooraf te installeren via RSP, waardoor klanten het platform kunnen draaien op hun Windows-server. Daarnaast bevordert Riverbed het bewustzijn van de geïntegreerde oplossing bij partners en klanten door haar samenwerking met Microsoft.

"Nu onze klanten hun IT-consolidatie-initiatieven verder ontwikkelen, zijn remote diensten een logische eerste stap", zegt Eric Wolford, senior vice-president marketing en business development bij Riverbed. "Veel van onze klanten zijn gebruiker van Windows Server en wij anticiperen erop dat zij zullen migreren naar Windows Server 2008 R2. Ons klantenbestand met meer dan 7.000 organisaties en overheidsinstellingen, vindt dat WAN-optimalisatie een belangrijke component is voor een goede performance van hun geconsolideerde infrastructuren. Met onze WAN-optimalisatie-oplossingen krijgen deze organisaties het beste van twee werelden - verdere consolidatie en verhoogde performance."

(388 woorden)