Persbericht

NetApp implementeert 150.000e unified storage systeem

Storage-leverancier volbrengt mijlpaal binnen 8 jaar

Schiphol-Rijk, 6 April 2010 - NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft de implementatie van zijn 150.000e unified storage-oplossing achter de rug. Met deze belangrijke mijlpaal onderstreept NetApp zijn innoverende karakter op het gebied van unified storage. De storage-leverancier was bijna acht jaar geleden de eerste die hier een oplossing voor op de markt bracht.

Op 1 oktober 2002 introduceerde NetApp zijn hybride storage-systeem. Dit zorgde voor een compleet andere aanpak in het samenbrengen van NAS en SAN. De FAS900-serie bood meer mogelijkheden dan de traditionele manier van opslag doordat deze ook blocks over Fibre Channel kon bedienen. Hiermee was NetApp de eerste in de markt en gaf de storage-leverancier het startsein voor de unified storage-markt.

Uit onderzoek van de Enterprise Strategy Group (ESG) blijkt dat unified storage steeds vaker wordt ingezet. "Meer dan tweederde van de organisaties de we hebben benaderd zijn bezig met unified storage-infrastructuur voor NAS- en SAN-systemen," zegt Terri McClure, senior analyst bij ESG. "Door de uitwisselbaarheid van data te verbeteren tussen bronnen en gebruikers, worden in nagenoeg ieder omgeving voordelen op IT-vlak en op zakelijk gebied behaald. Daarnaast is unified storage de ideale back-end voor de dynamische en steeds meer gevirtualiseerde datacenters."

De opkomst van servervirtualisatie en -consolidatie verandert het ontwerp, de bouw en het beheer van datacenters. Data-storage en data-beheer zijn bijzonder belangrijke elementen binnen deze verandering. Het succes van virtualisatie hangt af van een gedeelde, op het netwerk aangesloten storage-infrastructuur. Deze moet in staat zijn om de grote hoeveelheid geïsoleerde storage van verschillende toepassingniveaus te verwerken. De verschuiving naar een gedeelde infrastructuur verhoogt het belang van unified storage. Het wordt voor klanten mogelijk om storage efficiency percentages te halen tussen de 85 en 100%. Tegelijkertijd verbeteren de flexibiliteit en schaalbaarheid en neemt de controle op energieverbruik en koeling toe. Dit wordt onderbouwd door het feit dat bijna 75% van NetApp's virtualisatieprojecten gebaseerd zijn op een unified storage-systeem. Voor de klant is unified storage een doorslaggevende factor om over te gaan op een gedeelde infrastructuur.

NetApp's unified storage-oplossingen worden door klanten overal ter wereld ingezet om de productiviteit te verhogen, processen te vereenvoudigen en kosten te besparen. Diverse klantverhalen zijn terug te vinden op: http://www.netapp.com/us/technology/unified-storage/.

Over NetApp
NetApp creëert innovatieve storage- en datamanagement-oplossingen die u helpen bij het realiseren van doorbraken en buitengewone kostenbesparingen opleveren. Ontdek hoe wij bedrijven wereldwijd helpen sneller en verder te gaan op www.netapp.com

# # #