Ingezonden persbericht


TNT Post betrekt medewerkers op actieve wijze bij innovatie-ontwikkeling

TNT Post gaat met behulp van de expertise van Innovation Factory uit Amsterdam voortaan al zijn medewerkers nog actiever betrekken bij de innovatieve ontwikkeling van zijn producten en diensten. Beide partijen hebben onlangs daartoe een samenwerkingscontract ondertekend. Het bedrijf is overtuigd van de kracht van de kennis en ideeën van zijn medewerkers en wil hen actief betrekken bij innovaties. Het door Innovation Factory ontwikkelde ideeën-managementsysteem IdeaNet(TM) helpt met het (virtueel) verbinden van de medewerkers binnen een bedrijf, waardoor er veel meer kennis en expertise beschikbaar komt. Dit leidt tot snellere, goedkopere en efficiëntere innovatie. Eerder kozen ook Achmea, Vodafone Group en UPC voor deze technologie en ondersteuning.

Innoveren met elkaar
Ger Jacobs, Commercieel Directeur TNT Post: "Om vooruit te blijven lopen op de ontwikkelingen in onze markt en leidend te blijven met onze dienstverlening is innovatie het sleutelwoord. Innovatie vraagt echter niet alleen om woorden, maar ook om daden. Wij verwachten dat we door samen te werken met Innovation Factory meer innovatiekracht uit onze medewerkers kunnen halen. Met IdeaNet(TM) creëren we een eigen social community waarbij collega's actief, op directe en open wijze hun ervaringen en ideeën delen om processen of producten te verbeteren, en om nieuwe productideeën te ontwikkelen. Die community staat niet in een dag. Dit vraagt om actieve stimulatie en betrokkenheid van collega's en hun directe management. Om dit proces op gang te brengen en te houden, blijft Innovation Factory aan de zijlijn betrokken en organiseren ze bijvoorbeeld ook een speciale sessie om ideeëndeling met elkaar op gang te brengen. In het eerste jaar zullen zij helpen met het vaststellen van relevante innovatiethema's waarbinnen het ideeënproces van start kan gaan."

Begeleiding van idee tot product
Han Gerrits, oprichter en CEO van Innovation Factory: "We zijn erg blij met de aanpak van TNT Post. Ze zien heel goed in dat ideeën uit alle hoeken van een organisatie kunnen komen en willen dat op termijn collega's in de hele organisatie verbonden zijn aan de community. Ze vragen daarvoor onze actieve begeleiding, van het idee tot de ontwikkeling en productlancering, waardoor er steeds slimmer met budget, tijd, arbeidskapitaal en innovatiekansen omgegaan kan worden en de kans op succesvolle, baanbrekende ideeën wordt vergroot."

Over Innovation Factory
Het software- en adviesbedrijf Innovation Factory is opgericht door professor Han Gerrits (VU University Amsterdam), gespecialiseerd in innovatiestrategie en technologie. Innovation Factory helpt sinds 2005 bedrijven met het opzetten van innovatie communities. Door het (virtueel) verbinden van de medewerkers binnen een bedrijf komt er veel meer kennis en expertise beschikbaar, dit leidt tot snellere, goedkopere en efficiëntere innovatie. Door adviezen, training en speciale software ondersteunt Innovation Factory organisaties om succesvolle innovators te worden. Innovation Factory verandert mindsets en overtuigt medewerkers en klanten om zo als partner een innovatiecultuur op te bouwen. Dit doet Innovation Factory onder andere bij bedrijven als Vodafone Group, TNT Post, Achmea en UPC. www.innovationfactory.eu

Over TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf is ook actief in andere Europese landen en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over het derde kwartaal 2009 bedroeg 956 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. www.tntpost.nl


Noot voor redacties

--