Persbericht

Moeilijk weekend Danny van Dongen in Dutch GT4

Zandvoort, 5 april 2010. De Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen had meer verwacht van de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Met zijn Corvette C6 bleef hij met lege handen achter na de races van het Dutch GT4, de nationale topklasse. "Balen, maar dit hoort bij de autosport", reageerde hij. "Ik heb wel laten zien dat ik ook dit seizoen weer tot de podiumkandidaten behoor."

Danny van Dongen racet dit seizoen weer met zijn bekende Corvette C6. Zijn bolide is thans geelzwart van kleur, de huiskleur van het raceteam Solid State Racing by Day V Tec. Met Henry Zumbrink heeft de 27-jarige coureur bovendien een nieuwe teamgenoot. Net als vorig seizoen behoort Danny weer tot de grote kanshebbers op de ereplaatsen in het Dutch GT4. Dat bleek al op zaterdag, tijdens de kwalificatietrainingen. Danny stelde de tweede startplek voor de tweede race veilig, evenals de derde startpositie voor de derde (hoofd)race.

Voor de ogen van maar liefst 22.000 toeschouwers leek Van Dongen in de tweede race op weg naar een podiumklassering. Helaas ging het in de zesde ronde mis. "Ik lag op de tweede plaats, toen de race vanwege een ongeval werd geneutraliseerd", aldus Danny. "We reden enkele hele rustige ronden achter de safety car. Ik had moeite om bij dit lage tempo mijn banden op temperatuur te houden. Toen de safety car het veld ruimde, gleed ik van de baan. Mijn banden waren afgekoeld en hadden daardoor te weinig grip." Danny zocht een verklaring voor zijn zeldzame fout. "Het motorvermogen van de Corvettes is door de organisatie van het Dutch GT4 flink verlaagd ten opzichte van vorig jaar. Men vond dat wij vorig jaar te snel waren. De organisatie is nu te ver doorgeschoten, wij zijn te zwaar aangepakt. Ik moet op 110% van mijn kunnen rijden om het tempo enigszins te kunnen volgen. Ik wilde even teveel." De derde race werd ook een teleurstelling voor Danny en zijn teamgenoot Henry Zumbrink. Henry kwam niet weg bij de start en moest de Corvette C6 langs de baan parkeren. "De auto had een elektronisch probleem. De motor liep in een soort noodprogramma", aldus een teleurgestelde Danny.'

Een lichtpuntje was de derde plek die Henry op zaterdag in de eerste race van het Dutch GT4 behaalde. "De eerste podiumplek voor het team is binnen. Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, het volgende evenement, moeten er nog een paar bekers bijkomen", blikte Danny vooruit. Danny van Dongen wordt onder meer gesteund door Avery Dennison.

Uitslagen: Race 1: 1. 1. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, 13 ronden in 26:56.790; 2. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4, op 3.868 sec.; 3. Henry Zumbrink, Corvette C6, op 8.884. Race 2: 1. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, 9 ronden in 26:55.500; 2. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, op 0.157 sec.; 3. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 0.965. Uitgevallen: Danny van Dongen, Corvette C6. Race 3: 1. Bastiaans - Harkema, Porsche 997 GT4, 26 ronden in 50:42.788; 2. Frankenhout - Kool, Porsche 997 GT4, op 2.870 sec,; 3. Huisman - Van der Ende, BMW M3 GT4, op 5.659. Uitgevallen: Danny van Dongen - Henry Zumbrink, Corvette C6.
---



Ingezonden persbericht