Ingezonden persbericht


AT&T INVESTEERT 1 MILJARD DOLLAR IN NETWERK CAPACITEITEN, OPLOSSINGEN EN BUSINESS APPLICATIES IN 2010

Focus investering op applicaties, mobiliteit en cloud services

Amsterdam, 6 april 2010 - AT&T* gaat dit jaar circa 1 miljard dollar investeren in de uitbreiding van haar applicaties, mobility aanbod en cloud services voor bedrijven over de hele wereld, en in de continue uitbreiding van haar wereldwijde netwerk, waaronder Europa.

Het investeringsprogramma van 2010 voor bedrijven is onderdeel van het bestaande overkoepelende kapitaalplan van AT&T. Met de investering zullen verbeterde IPv6-capabele MPLS knooppunten in Europa worden verschaft, een nieuw internet data center (IDC) in Londen, verbeterde onderzeese kabel capaciteit over de Atlantische Oceaan en een nieuw AT&T Business Exchange knooppunt in Nederland om AT&T's Telepresence Solutions en nieuwe Telepresence Solutions Rooms in België (Brussel), Groot-Brittannië (Redditch) en Slowakije (Bratislava, Kosice), te ondersteunen.

Aangezien AT&T's zakelijke klanten volop gebruik maken van de mogelijkheden die ontstaan door de bredere mondiale beschikbaarheid van snelle communicatienetwerken en mobiele computerapparatuur is het programma van voor 2010 specifiek gericht op:
* Mondiale netwerkuitbreiding - AT&T verruimt continue het bereik van haar service en applicatie aanbod voor markten en regio's waar multinationale ondernemingen zaken doen en kantoren vestigen. Het netwerk van AT&T omvat momenteel landen die samen 99% van de mondiale economie vertegenwoordigen.
* Uitbreiding van applicatiediensten - verdere ontwikkeling van AT&T'ss huidige portfolio samenwerkingsdiensten en -applicaties voor onder meer managed hosting, cloud services, telepresence, unified communications, digitale media en beveiliging.
* Zakelijke mobiliteitstoepassingen - aaanscherping van de focus op mobiele oplossingen, applicaties en geïntegreerde apparatuur voor bedrijven van elke omvang. Hieronder vallen ook verdere investeringen in geavanceerde UMTS- en WiFi-georiënteerde applicaties ter ondersteuning van de stormachtig groeiende vraag naar mobiele breedbanddiensten.
* Verticale sectoren - ontwikkeling en uitrol van applicaties voor secctoren als financiële dienstverlening, industriële productie, retail, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Plus verdere versterking van AT&T's aanwezigheid in opkomende markten voor onder meer machine-to-machine-communicatie, convergentie van vaste en mobiele verbindingen, locatie georiënteerde oplossingen en verbeteringen van mobiele platforms en portals.

'De Nederlandse klanten van AT&T hebben groot voordeel bij onze verdere investeringen in netwerkfunctionaliteit en bedrijfsapplicaties,' aldus Dominiek Vandierendonck, Sales Centre Vice President Benelux. 'IP-georiënteerde oplossingen en applicaties en ook cloud services worden steeds belangrijker voor bedrijven die streven naar productiviteitswinst en flexibel willen inspelen op veranderende bedrijfsbehoeften.'

Tezamen met de geplande investering voor dit jaar, heeft AT&T sinds 2006 meer dan 4 miljard dollar geïnvesteerd in netwerken, systemen en toepassingen voor de zakelijke markt. Daarmee biedt AT&T haar ruim 3,5 miljoen zakelijke klanten een wereldwijd consistent portfolio van zeer veilige en betrouwbare services.

AT&T blijft onverminderd inspelen op de doorgaande verschuiving in netwerkverkeer van spraak naar data en video - en nog belangrijker, naar IP-georiënteerde data en video - nu steeds meer organisaties overstappen van traditionele datanetwerken naar MPLS-georiënteerde virtuele private netwerken (VPN) en gehoste applicaties.

AT&T's investeringsplannen voor 2010 omvatten investeringen in klein zakelijke diensten binnen de US, tezamen met de volgende specifieke gebieden:
* Mondiale netwerkuitbreiding:
o Inzetten, upgraden of toevoegen van diverse IPv6-capabele MPLS knooppunten om de Layer 3 VPN en mondiale gehoste internet diensten te ondersteunen, inclusief gigabit ethernet toegang voor klanten op meerdere locaties in:
* Europa - België, Duitsland, FFrankrijk, Nederland, Portugal, Roemenië, Rusland, Spanje en Zweden.
* Azië/Pacific - Australië, China, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Vietnam.
* Latijns Amerika & Canada - AArgentinië , Brazilië, Canada, Mexico, Panama en Peru. o De uitbreidingen van het AT&T netwerk worden gebruikt om de capaciteit en diversiteit te verbeteren, diensten op nieuwe markten aan te bieden en het uitbreiden van de mondiale OPT-E-WAN dienst, van 31 landen naar 37 landen. o Verbetering applicatie voor reporting en performance management. o Uitbreiding footprint en het vermogen van carrier class geschakelde Ethernet Wireless Backhaul oplossingen. o Continuering van verbetering van de mogelijkheden van gemanagede AT&T VPN services op een mondiale basis. o Inzetten van IPv6 capabele MPLS centrale routers in Hawaï en Guam om een inter-connectie punt te realiseren voor transpacifische kabels tussen US, Australië, Singapore, China en Japan, voor verbetering van resiliency en performance in het Azië Pacific netwerk.
* Additionele onderzeese kabel capaciteit om diversiteit en resiliency te verzekeren: o 180G nieuwe capaciteit naar de Caribische Eilanden en het Zuid Amerika. o Meer dan 350G nieuwe capaciteit van de US naar Azië Pacific. o 70G capaciteit van de US naar Europa.
o Deze capaciteit overspant meerdere onderzeese kabels met diverse kabel aanvoer en terrestrial routing naar grote steden.
* Opkomende mobiliteitsapplicaties:
o Uitbreiding van diensten en oplossingen voor drie hoofddomeinen: applicaties, machine-to-machine (M2M) en geïntegreerde netwerkoplossingen. o Verdere uitbreiding van het AT&T portfolio mobiele applicaties voor diverse verticale markten en extra focus op smart grid-oplossingen en mobiele zorgtoepassingen (mHealth). o Verbeterde oplossingen die gebruik maken van de geconvergeerde vast/mobiele netwerken van AT&T en Super femtocell-technologie. o Ruimere support voor de meer dan 750 draadloze apparaten die al zijn aangesloten op het netwerk van AT&T, zoals e-readers, netbooks, digitale fotolijstjes, navigatietoestellen en woonhuisbeveiligingsapparatuur alsmede smart grid-oplossingen voor zakelijk gebruik.
* Hosting/cloud infrastructuur services: o Uitbouw en verdere uitrol van cloud-georiënteerde managed hosting en infrastructuurdiensten. o Toevoegen van cloud-enablers aan AT&T Synaptic Storage as a Service, dat fungeert als gateway tussen opslagsystemen van klanten en de cloud van AT&T. o Introductie van nieuwe kant-en-klare Synaptic Hosting (Utility Computing) producten, toegesneden op kleine en middelgrote bedrijven. o Uitbreiding met nieuwe, gestandaardiseerde managed hosting-pakketten voor snellere en gemakkelijkere toegang tot AT&T Managed Hosting Services. o Opening van een nieuw internet data centrum in Londen. o Voltooiing van datacenters in Ashburn, Virginia, en Piscataway, New Jersey.
* AT&T Digitale media oplossingen:
o Additionele distributie door toevoeging van een knooppunt in Spanje en toegenomen capaciteit in de UK en Duitsland. o Toevoeging van additionele software features, zoals Download Manager, om de controle van de klant en de gebruikerservaring te verbeteren. o Verbetering van support voor de nieuwste streaming technieken. o Diverse tools en diensten voor management en creëren van inhoud.
* Unified Communications:
o AT&T Telepresence Services

* Installatie van nieuwe AT&T Telepresence Service Rooms in vestigingen van AT&T in:
* Europa: België (Brussel), Engeland (Redditch) en Slowakije (Bratislava, Kosice).
* Azië/Pacific: Singapore (Singapore) en Maleisië (Cyberjaya)
* India: Bangalore en Hinjewadi

* Zuid-Amerika: Brazilië (Campinas)

* Canada: Toronto

* Installatie van nieuwe AT&T Business Exchange-centra in Hong Kong en Amsterdam voor regionale toegang en aanvullende support voor telepresence-services. o Optimalisatie van AT&T Connect (TM) Global Conferencing:
* Uitbreiding van audioconferencingplatform in Europa, voor facilitering van naadloze mondiale cloudconferencing-oplossingen.
* Verdere investeringen in verbetering en capaciteitsvergroting ter ondersteuning van web- en videoconferencing.


* Introductie van nieuwe, productiviteitsverhogende mobiele toepassingen.
* Producten en diensten van AT&T worden onder de merknaam AT&T geleverd of aangeboden door dochterondernemingen van AT&T en door aan AT&T Inc. gelieerde ondernemingen en niet door AT&T Inc.

Meer informatie online:

Websites:
Relevante mediakits:
AT&T Web Site
AT&T Enterprise Services

AT&T Global Network AT&T's Internet Protocol Virtual Private Network

Relevante persberichten:
Relevante factsheets:
AT&T to Invest $1 Billion in Global Network, Services for Businesses in 2009

Over AT&T
AT&T Inc. is een van 's werelds grootste houdstermaatschappijen op het gebied van telecommunicatiediensten. De diverse werkmaatschappijen en deelnemingen geven over de hele wereld onder de vlag van AT&T uitvoering aan geavanceerde telecommunicatieservices. De onderneming beschikt over een fijnmazige, krachtige infrastructuur, waaronder het snelste 3G-netwerk in de VS en levert daarover geavanceerde draadloze en Wi-Fi communicatiediensten, snelle Internetservices en hoogwaardige spraakdiensten. AT&T levert de breedste mondiale draadloze dekking en ondersteunt een ongeëvenaard groot aantal draadloze telefoons, verspreid over meer landen dan enige andere leverancier. Verder verzorgt AT&T geavanceerde TV-services onder de merknamen AT&T U-verseSM en AT&T â"'DIRECTVSM, alsmede een geavanceerd aanbod IP-georiënteerde zakelijke communicatiediensten. AT&T is ook bekend als uitgever van bedrijfsinformatie en exploitant van advertentieruimte met haar Yellow Pages en het daaraan gelieerde YELLOWPAGES.COM. In 2010 stond AT&T wederom tussen de 50 Most Admired Comapanies van FORTUNE (TM) Magazine. Kijk voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van haar dochterondernemingen en deelnemingen op http://www.att.com.

Dit bericht en andere persberichten zijn te vinden op http://www.att.com/newsroom en, via een RSS-feed, op www.att.com/rss. U kunt het nieuws van AT&T ook volgen via Twitter op @ATTNews. Meer informatie over onze consumenten- en draadloze services is beschikbaar via Facebook op www.Facebook.com/ATT.

(c) 2010 AT&T Intellectual Property. Alle rechten voorbehouden. 3G-diensten zijn niet in alle landen beschikbaar. AT&T, het AT&T-logo en alle andere in dit document genoemde merknamen van AT&T zijn handelsmerken van AT&T Intellectual Property en/of van aan AT&T gelieerde ondernemingen.

Noot voor de redactie,