Ingezonden persbericht


Gandhi-tentonstelling in Almere

Almere, 11 maart 2010 -
In de C-passage van het stadhuis van Almere is van 6 t/m 28 april 2010 de vredestentoonstelling 'Gandhi: Geweldloze actie -- Vrede is de weg' te zien. De opening zal op woensdag 7 april 16.00 uur verricht worden door dr. Hans Feddema. Hij zal spreken over de actualiteit van Mahatma Gandhi. Het accent in deze expositie ligt vooral op de kernwaarden van het principe van geweldloze actie, zoals Gandhi die formuleert en op de daarbij gebruikte methoden, en zoals hij die in Zuid-Afrika en India mede vorm gaf.

De chronologisch opgebouwde tentoonstelling toont in veertien panelen zijn levenslang streven om een meer rechtvaardige wereld dichterbij te brengen. De nadruk ligt op wie en wat Mahatma Gandhi hebben geïnspireerd en ook op de vele actievormen die hij propageerde: altijd geweldloos maar dat wil absoluut niet zeggen zonder gevaar. Gandhi probeerde de vele godsdiensten en volkeren in India te verenigen. Dit deed hij vanuit de visie dat geweld geweld voortbrengt en dat mensen alleen kunnen samenleven, indien zij elkaars overtuigingen respecteren. Ook andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld zijn vegetarische leefwijze en zijn
politiek-diplomatieke activiteiten worden kort aangestipt.

De bedoeling is dat er te zijner tijd een begeleidende brochure met achtergrondinformatie komt en aanwijzingen voor gebruik op scholen. Voor deze reizende tentoonstelling van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid bestaat veel belangstelling. In diverse plaatsen waren al succesvolle exposities.

Tentoonstelling: Gandhi: Geweldloze actie- Vrede is de weg

Wanneer: van 6 t/m 28 april 2010

Opening: woensdag 7 april, 16.00 uur door dr. Hans Feddema

Plaats: Stadhuis Almere, C-passage, Stadhuisplein 1

Open: op werkdagen van 9.30 tot 17.00 uur

Informatie: 036-5399911

-------

Noten voor de pers

Meer informatie bij Marie-An Schut 046-4426420 en Hein van der Kroon 020-6681868 of 020-6655333

Website van het Museum voor Vrede & Geweldloosheid: http://www.vredesmuseum.nl

(einde persbericht)

-- Bericht verzonden door
Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
voor Museum voor Vrede en Geweldloosheid