Galerie De Pieter verhuist naar voormalig postkantoor


Nu de grootste galerie in Leiden

LEIDEN, 20100406 -- Galerie De Pieter heeft de beschikking gekregen over het voormalige postkantoor op de Breestraat. Met vereende krachten is gewerkt aan de renovatie en inmiddels is de ruimte is omgetoverd tot een fraaie en royale galerie. Vrijdagavond 9 april om 19.00u. is de officiële opening van Galerie De Pieter op de nieuwe locatie. De opening zal worden verricht door Gijsbert van Es, redacteur NRC Handelsblad en voorzitter Stadslab Leiden.

Galerie De Pieter is nu de grootste galerie van Leiden. Voor de openingstentoonstelling op de nieuwe locatie zijn 9 gastkunstenaars uitgenodigd. Daarnaast zullen ook de 11 vaste kunstenaars van de galerie hun werk presenteren. Het werk zal niet alleen te zien zijn in de prachtige, ruime centrale zaal, maar ook in diverse kleinere ruimtes, die elk hun eigen sfeer ademen en waar kunstenaars ook kleine solo-exposities kunnen houden. Hierdoor wordt het een afwisselende en boeiende tentoonstelling.

Ook nu blijft De Pieter een zeer toegankelijke en laagdrempelige galerie. Er is geen galeriehouder, die tussen de kunstenaars en de bezoekers staat, maar er zijn altijd een of meerdere kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk en dat van de collega's.

Bezoekers zijn iedere zaterdag- en zondagmiddag welkom en thee en koffie is altijd voorradig.

Vaste kunstenaars: Gastkunstenaars:
Barthel Brussee Rudi Struik
Christiaan van Tol Willem Overtoom
Loukie Hoos Fred Rohde
Michel Siebes Michel van Dam
Eva de Visser Aart Korsuize
Charlotte Boschma Rob Steenhorst
Inge Reisberman Jack Prins
Marjan Waanders Alet Kortenoeven
Boudewijn Schrijver Peter de Rooden
Hans Bos
Marlies van Boekel

Openingstijden
Zaterdag 12.00 - 17.00u
Zondag 13.00 - 17.00u
En op afspraak

Galerie De Pieter





Ingezonden persbericht