Universiteit van Tilburg

Persbericht 29 maart 2010

Opening nieuwe sportvelden Universiteit van Tilburg

Op dinsdag 6 april worden de nieuwe sportvelden van het Sportcentrum van de Universiteit van Tilburg geopend. De velden zijn gelegen aan de Sportweg. De velden en kleedruimte zullen gebruikt worden door studenten van de universiteit en het hoger beroepsonderwijs. De vernieuwing bestaat uit een semi-water hockeyveld, zes tennisbanen, een beachveld en een kleedgebouw met diverse faciliteiten. Semi-watervelden hebben betere sporttechnische eigenschappen dan zandkunstgrasvelden.

De voorzieningen van het Sportcentrum die al goed zijn, komen hiermee op een nog hoger plan. Voorafgaand aan de officiële opening wordt er vanaf 15.45 uur een aantal sportclinics gehouden door topsporters, onder wie tennisser Paul Haarhuis. De overige clinics zijn een beachhandbalclinic door het Camelot herenteam (afgelopen seizoen geplaatst voor beachmasters op Corfu), hockeyclinic door Jip Krens TMHC heren 1, Korfbalclinic door Remko Meeuwsen en een beachvolleybalclinic door Niels van de Sande.

De officiële opening wordt om 17.00 uur verricht door Hein van Oorschot, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Tilburg. Hij zal het Olympiavuur ontsteken. Daarna is er een demonstratiewedstrijd beachvolleybal op het nieuwe beachveld door de topsporters Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema.

Bij het Sportcentrum sporten zo'n 7000 studenten van de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen en Avans Hogeschool. Het Sportcentrum werkt zonder winstoogmerk en biedt een gevarieerd sport- en bewegingsprogramma aan op zowel recreatief als wedstrijdniveau. Bij het Sportcentrum zijn 22 studentensportverenigingen aangesloten. Iedere vereniging vertegenwoordigt een andere tak van sport.