Ingezonden persbericht


presentatie: Abdellah Dami

hoofdgast

April - filosofiemaand wordt afgetrapt met hoofdgast Michiel Leezenberg, filosoof verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Het nieuwe boek Wereldfilosofie probeert het misverstand tegen te gaan dat alleen de westerse beschaving echte filosofie zou kennen waarin de rede centraal staat. In OBA Live een gesprek over eurocentrisme in de academische wereld, islamitische filosofie en de houding van de filosoof ten opzichte van het internationale politieke ontwikkelingen.

Islamitische canon

In de Islamitische canon pleit docent Iraanse cultuur en literatuur Asghar Seyed-Ghorab voor De Ware Zin Heeft Niemand Nog Verstaan, de nieuwe collectie Nederlandse vertalingen van de Perzische dichter Omar Khayyam (1048-1123).

kwestie van de week

In de Kwestie van de Week gaat arabist Jan Jaap de Ruiter in op het mogelijk Burqaverbod in België.

ready for take-off

Tahir Farina van der Vliet-Tahir deelt in haar boek Ready for take-off bruikbare tools met iedereen die stewardess wil worden. Als moslima en moeder van drie kinderen vertelt ze hoe ze erin is geslaagd om haar droom waar te maken.

Srebrenica foto-expositie

Zilverstad. Srebrenica 15 jaar later is de nieuwe fototentoonstelling van de nestor van de Nederlandse fotojournalistiek, Daniel Koning. Hij was tijdens de oorlog als verslaggever in Bosnië en keerde in 2009 meerdere malen terug naar Srebrenica om de stad met de camera vast te leggen.

paneldiscussie

In de Paneldiscussie gaan we in op de voorzieningen voor islamitische ouderen. Had je een paar jaar geleden alleen nog islamitische dagopvang, tegenwoordig worden er speciale islamitische woonvoorzieningen opgericht. Maar zitten Turkse ouderen te wachten om samen te wonen met Marokkaanse ouderen? Fatima Malki (Avicen) en Matt Delahaij (SP Alkmaar) bespreken wat eerst een taboe was in de gemeenschap, namelijk om je ouders in een tehuis te stoppen.

Live muziek

Supercity is een Amsterdamse band, rond de muzikanten Yvo Sprey ( gitaar en zang) en Vicente Pino ( gitaar). Supercity heeft een eigen unieke sound, een mengsel tussen blues, americana en mariachi, de muziek van de straat in Mexico. De Zuid-Amerikaanse sfeer van eindeloze wegen, woestijn, en fiesta's.

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website.
Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.