Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Hilversum, 6 april 2010

Persvrijheid.nl helemaal vernieuwd

Persvrijheid.nl is het internetadres van een geheel vernieuwde site over persvrijheid in de wereld. Met aparte hoofdstukken met Nieuws, Achtergronden, Initiatieven voor Dag van de Persvrijheid en veel verwijzingen is het dé site voor Nederlandse geïnteresseerden in persvrijheid wereldwijd. De site is een initiatief van Free Voice.

Dankzij een samenwerking met de redactie van Villamedia, wordt het hele jaar door het laatste nieuws over Persvrijheid op de site vermeld. Op de homepage laat een animatie van de Wereldkaart van de Persvrijheid de situatie per land zien tussen 2002-2009.

Gele post-it's laten de actuele standen zien van de aantallen journalisten in gevangenschap en het aantal vermoorde journalisten dit jaar.

§ Op de nieuwspagina zijn ook Rss-feeds opgenomen van belangrijke internationale persvrijheidorganisaties als Reporters sans Frontières, IFEX en Article 19 . Hiermee is Persvrijheid.nl een portal voor het laatste nieuws op het gebied van Persvrijheid.

§ Een apart hoofdstuk is gewijd aan 3 mei - de Dag van de Persvrijheid. Hier staan de aankondigingen van de verschillende activiteiten op die dag: de Persvrijheidlezing, de Media-estafette en De Avond van de Persvrijheid.

§ Verder is er nog een hoofdstuk met Achtergrondinformatie over persvrijheid waarin onder meer aandacht voor de verschillende lijsten van slachtoffers en een opsomming van de organisaties in Nederland en in het buitenland die zich hier mee bezig houden.

§ Tot slot wordt aandacht gegeven aan het initiatief Reporters Respond van NVJ en Free Voice. Dit fonds geeft financiële steun aan journalisten, programmamakers en cameralieden die door hun vak in risicovolle omstandigheden verkeren, en aan hun nabestaanden.

.Ga naar de site www.persvrijheid.nl

De site is gemaakt door ConceptM te Enschede




Ingezonden persbericht