Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Thomas Acda maakt regiedebuut

Thomas Acda, bekend als musicus en songwriter in Acda & De Munnik, en als acteur in films zoals Lover of Loser, In Oranje, Lek en Alles is liefde maakt volgend jaar zijn regiedebuut met de film TXT.

Thomas Acda:
TXT is een romantische komedie over het lastige van liefde, zeker als je elkaar alleen maar via tekst messages kent. Maar dan wel in New York!

Thomas Acda bedacht het idee voor de film tijdens het volgen van een scenarioworkshop aan de New York Film Academy.

De film zal worden geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Hans Pos en Dave Schram, producenten van o.a. Sonny Boy, Kruimelje, Pietje Bell, en de Carry Slee- films) in co-productie met de in Amerika werkende Jan Roelfs (production designer van o.a. Peter Greenaways The Cook The Thief his Wife and her Lover, Andrew Niccol's Gattaca, Gillian Armstrong's Little Women, Robert Redford's Lion for Lambs, Oliver Stone's Alexander en World Trade Center en co-producer van Vincent Bals Minoes).

Producenten Hans Pos, Dave Schram en Jan Roelfs:
Het script van Thomas is smaakvol, origineel en eigentijds. Geschreven met passie en plezier. Bij het lezen ontstond daardoor al snel de spannende gedachte hoe het zou zijn wanneer Thomas de film zélf zou gaan regisseren: De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Natuurlijk!

TXT zal in 2011 gedraaid gaan worden in New York, met een grotendeels Amerikaanse cast. Volgende week vertrekt Thomas Acda naar New York voor een eerste werkbezoek.




Ingezonden persbericht