Brouwerij Dubuisson geeft toe aan studenten

06/04/2010 14:35

FIELD / URBAN COMMUNICATION

'Pêche Mel Bush' schrijft geschiedenis

Missie volbracht voor de Waalse studenten. De explosieve cocktail die bij beken stroomt onder de studenten in Louvain-La-Neuve is voortaan meer dan een mythe. Pêche Mel Bush wordt namelijk officieel opgenomen in het gamma van Brouwerij Dubuisson. Het is een fruitig bier op basis van Bush Amber, verrijkt met natuurlijke perzikextracten. Na een pre-launch in september vorig jaar, volgt nu de grote lancering op 19 april.

Het perfecte huwelijk van perzikken en het sterkste Belgsiche bier -

Brouwerij Dubuisson is de oudste Waalse brouwerij, maar dat belet hen niet om de blik volledig op de toekomst te richten. Dubuisson komt nu tegemoet aan studenten en produceert het bier waarop talloze jongeren zitten te wachten. Het nieuwe bier is gebasseerd op een cocktail van Bush Amber en perzikgeuze die studenten 20 jaar geleden introduceerden op een universiteitscampus.

Drie jaar geleden gaf Dubuisson de populariteit van Pêche Mel Bush al een boost door een origineel glas van 50 cl. te lanceren. Vandaag creëert de brouwerij de officiele versie van Pêche Mel Bush. Het bier wordt gebrouwen volgens dezelfde strikte regels als de andere Bush-bieren en op basis van het origineel recept met perzikextracten: zijn kracht is zijn zachtheid. De natuurlijke aroma's en fruitextracten passen perfect bij de originele bitterheid van Bush Amber en zorgen voor een bier met een volle en evenwichtige smaak.

Pêche Mel Bush laat zich drinken als een fruitig karakterbier, als aperitief of als cocktail. Het is een gefilterd bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8,5% en is daarmee beslist een van de sterkste fruitbieren. In april 2010 mogen de studenten klinken op hun zege!

OVER BROUWERIJ DUBUISSON

Brouwerij Dubuisson kent een rijke geschiedenis die de brouwerij een authenticiteit geeft waar de meeste brouwerijen alleen van kunnen dromen. Het is de oudste brouwerij van Wallonië en een van de oudste en meest authentieke van België. Het was Joseph Leroy, de voorvader van de huidige bedrijfsleider Hugues Dubuisson ,die in 1769 de brouwactiviteiten in Pipaix startte. Acht generaties later is Brouwerij Dubuisson nog steeds op dezelfde plaats gevestigd.

In 1933 ziet het bekende Bush bier (Engelse vertaling van Bière Dubuisson) het licht. Sindsdien is het recept ongewijzigd gebleven, waardoor het een van de oudste Belgische bieren is dat nog steeds verkocht wordt. In de jaren 1990 breidt het gamma uit met Bush de Noël, Bush Blonde, Cuvée des Trolls en Bush de Nuits. De bieren van Dubuisson worden geëxporteerd over gans de wereld.

Voor foto's of logo's : www.fileserver-urban-communication.be/Dubuisson/PMB/

Voor meer informatie :

Urban Communication

Pieter Vos

Alexia Schamisso

02 478 78 38

pieter@urbancommunication.be

alexia@urbancommunication.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel