Gemeente Apeldoorn

Geachte heer, mevrouw,

Via deze brief ontvangt u informatie over de omvang van de vorstschade van de afgelopen winter aan de wegen in onze gemeente. Na inventarisatie van de wegen in zowel het stedelijk gebied als het buitengebied van Apeldoorn, raamt de dienst Openbare Werken de vorstschade op ca 2,8 miljoen euro.

Het verhelpen van deze schade gebeurt op korte termijn door het dichten van de gaten in het wegdek die direct gevaar opleveren voor het wegverkeer. Daarnaast zullen de volgende wegen voor de herfst 2010 grootschalig worden hersteld: § Edisonlaan+Hertenlaan+ Reeënlaan (gedeelte tussen Boerhaavestraat en Zwolseweg) § Laan van Spitsbergen (gedeelte tussen rotonde J.C. Wilslaan/Jachtlaan en het kruispunt Pieter de Hoochlaan)

Herstel van deze wegen is mogelijk binnen de bestaande begroting. Vanwege de complexiteit en omvang vinden grootschalige herstelwerkzaamheden aan de Arnhemseweg, Ravenweg/Marchantstraat en Aluminiumweg later plaats. De dienst komt hiervoor met een plan van aanpak.

Tevens komt de dienst Openbare Werken voor het zomerreces met een plan van aanpak hoe de vorstschade door grootschalig wegherstel en onderhoud op de langere termijn weg te werken. De te maken keuzes en afwegingen zullen u uiteraard worden voorgelegd.

Hoogachtend

R. Metz
Wethouder mobiliteit en wegen




Gemeente Apeldoorn