Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 6 april zijn de volgende besluiten genomen:

06-04-2009
Opsporing bijstandsfraude levert Capelle ruim 7 ton op De gemeente heeft naar aanleiding van fraudeonderzoeken in 2009 in veertig gevallen de uitkering beëindigd. Daarmee is E 540.000,00 euro aan uitkering bespaard. Ook is bij 172 klanten uitkeringsfraude vastgesteld. Daarbij is in totaal E 207.238,00 teruggevorderd. Het merendeel van deze klanten heeft nagelaten om een andere vorm van inkomen of vermogen, naast de uitkering, op te geven. In twee gevallen is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Dat blijkt uit het verslag 'Hoogwaardig Handhaven 2009', dat het college heeft vastgesteld.

De gemeente investeert in heldere voorlichting vanaf het allereerste contact met Sociale Zaken. Hiermee wil de gemeente overtreding van regels en voorschriften zoveel mogelijk voorkomen. Een bijstandsuitkering is bedoeld voor mensen die dat echt nodig hebben. Wie een uitkering ontvangt maar daar geen recht op heeft, pleegt fraude.