De nieuwe Rhino's van Metzger komen hard aan


EINDHOVEN, 20100406 -- Metzger, een merk van Saint-Gobain Weber Beamix B.V., brengt vanaf heden een verbeterd Rhino assortiment op de markt. In de Rhino familie hebben de Rhinodek, Rhinoton, Rhinfil, Rhinopal en Rhinovak een verbeterde formule gekregen en zijn nog beter verwerkbaar.

Rhinodek
Metzger Rhinodek is een sneldrogende cementgebonden egalisatiemortel (2-30 mm laagdikte) en is geschikt voor het egaliseren van betonnen, steenachtige ondergronden en cement- en calciumsulfaatgebonden dekvloeren (met of zonder vloerverwarming). Deze gemakkelijk te verwerken egalisatiemortel is caseïnevrij heeft een uitstekende vloei. De zelfnivellerende werking zorgt voor een perfect vlak resultaat. Metzger Rhinodek dient te worden afgewerkt met vloerbekleding zoals tapijt, linoleum, pvc, parket, kurk of tegels.

Rhinoton
Metzger Rhinoton is, net zoals de Rinodek, een cementgebonden egalisatiemortel (4-15 mm laagdikte) geschikt voor bijna alle soorten binnen- en buitenvloeren die intensief worden belast. Tevens is deze egalisatiemortel geschikt voor industrievloeren die een hoge slijtvastheid en vlakheid vereisen. Metzger Rhinoton heeft een zeer hoge slijtvastheid en heeft een uitstekende vloei. De zelfnivellerende werking zorgt voor een perfect vlak resultaat.

Rhinofil
Metzger Rhinofil is een krimparme gietmortel die bij uitstek geschikt is voor het ondergieten van staalconstructies en voetplaten. Tevens kan deze gietmortel toegepast worden bij het ondergieten van bijvoorbeeld kolommen en oplegpunten, het aangieten van stekeinden en ankerbouten, het dichten van voegen tussen betonelementen en het vastzetten van omlaag gerichte verankeringen. Metzger Rhinofil voldoet aan CUR-aanbeveling 24 en EN 206-1 (waar van toepassing), heeft een zeer hoge druksterkte (na 7 dagen >50N//mm², na 28 dagen >75N//mm²) en is uitstekend gietbaar.

Rhinopal
Metzger Rhinopal is een flexibele en standvaste poedertegellijm voor wand- en vloertegels voor binnen en buiten, vloerverwarming en bestaande tegels. Deze poedertegellijm heeft een hoge kleefkracht, is water- en vorstbestendig en is af te voegen na 24 uur. Tevens kan de Rhinopal gebruikt worden voor het uitvlakken van oneffenheden in de ondergrond tot 10 mm.

Rhinovak
Metzger Rhinovak is een cementgebonden uitvlakmortel (4-30 mm), universeel toepasbaar voor het egaliseren en repareren van steenachtige en cementgebonden wanden en plafonds zoals beton stucwerk, metselwerk en kalkzandsteen. Tevens is de Rhinovak zowel binnen als buiten toepasbaar, vorstbestendig, waterwerend en geschikt voor keldermuren van zwaar metselwerk bij niet drukkend metselwerk.

Over Saint-Gobain Weber Beamix B.V.
Saint-Gobain Weber Beamix B.V., onderdeel van Saint-Gobain, ontwikkelt en levert prefab mortelproducten en verwerkingsystemen voor de projectenmarkt in onder andere de woning- & utiliteitsbouw, de (prefab)industrie en de civiele bouw. Het hoofdkantoor van Weber Beamix is gevestigd Eindhoven maar heeft daarnaast ook productielocaties in Amsterdam en Rotterdam. In totaal telt Weber Beamix ruim 150 werknemers.

www.weberbeamix.nl