Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Officiele installatie Jeugdambassadeurs

Deze jongeren zetten zich in voor IJsselmonde

Op 6 april vond onder grote belangstelling de officiële installatie plaats van de jeugdambassadeurs van IJsselmonde in de raadzaal van de deelgemeente. Ouders, leerkrachten, kinderwerkers van Perspect, deelraadsleden waren naar de Groene tuin gekomen om deze belangrijke happening bij te wonen. Na de installatie ontving elke jeugdambassadeur uit handen van bestuurder Bram van Hemmen een mooie schrijfmap en visitekaartjes. Op die manier laat de deelgemeente zien dat ze waardering heeft voor de jongens en meisjes.

De jeugd heeft de toekomst, ook in de deelgemeente IJsselmonde. De deelgemeente voert beleid waardoor kinderen kunnen opgroeien in een veilige omgeving en kansen krijgen om hun talenten te ontplooien. De uitvoering van ons jeugdbeleid doen we samen met onze partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van onze jeugd, zoals voorschoolse voorzieningen, (brede) scholen, buitenschoolse opvang, welzijnswerk.

Wat kinderen zelf vinden, vindt de deelgemeente ook heel belangrijk. Kinderen moeten kansen krijgen om te kunnen meedoen in de samenleving. Daarom is de deelgemeente vorig schooljaar gestart met de invoering van de jeugdambassadeurs op de basisscholen en de kinder(wijk)raden. Ook dit jaar hebben verkiezingen plaatsgevonden op de basisscholen en zijn er 31 kinderen verkozen tot jeugdambassadeur van de deelgemeente IJsselmonde. Op 6 april was dus de officiële installatie.

De jeugdambassadeurs (2 leerlingen per school uit groep 7) worden jaarlijks op school gekozen. Zij vertegenwoordigen de kinderen van IJsselmonde in de basisschoolleeftijd en adviseren de deelgemeente over zaken die kinderen aangaan. Periodiek vergaderen zij op wijkniveau in kinderwijkraden onder begeleiding van de kinderwerkers van Perspect.
Er zijn vier kinder(wijk)raden: Beverwaard, Middengebied zuid, Middengebied noord en Lombardijen. Twee tot drie keer per jaar vergaderen zij op deelgemeenteniveau met bestuurders van IJsselmonde.
---