Ingezonden persbericht

GroenLinks, PvdA en D66 verwachten eind volgende week presentatie Utrechts collegeprogramma

Onderhandelaars van GroenLinks, PvdA en D66 gaan dit weekend belangrijke knopen doorhakken in de voorbereiding op het collegeakkoord. Alle werkgroepen liggen volgens formateur Tof Thissen op koers: "De werkgroep mobiliteit heeft haar werk inmiddels afgerond. De werkgroep wonen is bijna klaar en ook de werkgroep financiën en gemeentelijke organisatie gaat met volle kracht vooruit. De onderhandelaars laten verschillende alternatieven inventariseren om dit weekend de knopen door te hakken."

De onderhandelaars hebben zich de afgelopen weken laten inspirereren door verschillende deskundigen en belangenorganisaties over de thema's duurzaamheid, re-integratie en onderwijs als spil van de buurt. De inspiratiebijeenkomst duurzaamheid was een groot succes met een hoge opkomst. Deze week volgen re-integratie en onderwijs, waarvan de uitkomsten het collegeprogramma mede zullen vormgeven.

De onderhandelaars werken keihard door en koersen erop om vrijdag 16 april het akkoord te presenteren. Thissen: "De sfeer in de onderhandelingen is prima en wordt eigenlijk alleen maar beter. Het gaat erom goede antwoorden te bieden aan de vraagstukken waar deze prachtige stad voor staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat lukt."

---

Noot voor redacties,