Politie Zeeland

---

W-676-2010 Aanhouding na bedreiging met wapen, Vlissingen
Door de politie is dinsdag aan het eind van de middag in de Scheldestraat een 18-jarige inwoner van Capelle aan de IJssel aangehouden.
De man had even daarvoor een bekende van hem, een 19-jarige Vlissinger, met een wapen bedreigd. Bij zijn fouillering verzette de man zich hevig en gaf één van de agenten een kopstoot. Het wapen kwam tevoorschijn evenals een kleine hoeveelheid harddrugs en een zakje hennep. De 18-jarige man is na zijn aanhouding overgebracht naar Torentijd. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Z-677-2010 Hennepkwekerij in woning, Axel
In een woning aan de Kerkdreef is woensdagmiddag een kwekerij van circa 160 hennepplanten opgerold.
De bewoner was in het pand aanwezig en is door de politie gehoord. Alle hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur zijn door de gemeente afgevoerd om te worden vernietigd.

Z-678-2010 Belgen met drugs aangehouden, Breskens
Op de Veerhaven zijn woensdagmiddag twee Belgen van 21- en 22-jaar aangehouden.
Beide personen vertelden dat ze in Vlissingen drugs hadden gekocht. Het ging om ca. 6 gram hennep en 3,2 gram hasj. De drugs werden in beslaggenomen en de twee mannen werden overgebracht naar het politiebureau in Oostburg. Omdat ze de boete van 400 euro niet konden betalen, werden ze met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Ze zullen te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen.



Politie Zeeland