MBO raad

Conferentie Vitaal voor leren en werken op 7 april

25-01-2010 - De MBO Raad organiseert op 7 april de conferentie Vitaal voor leren en werken: naar een gezonde school en een gezond bedrijf. Deze tweejaarlijkse conferentie is een coproductie van de MBO Raad, de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding) en de HIS (Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies). Ook het Alfa college is betrokken bij de conferentie. De locatie is het gebouw van de HIS in Groningen.
De conferentie bevat een doorkijkje naar de projecten die op dit moment op dertig mbo-instellingen lopen. Het doel van deze projecten is om bewegen en vitaliteit terug te brengen in de programma's van de beroepsopleidingen. Het streven is dat 5% van de minimale contacttijd per leerjaar (850 uur), die de studenten binnenschools aanwezig zijn, bestaat uit sportactieve uren.

Programma
Het programma bestaat uit een plenair gedeelte en twee workshoprondes en expertmeetings voor twee verschillende doelgroepen. (Lo-)docenten kunnen hun kennis verdiepen en uitwisselen over twee gekozen thema's (zoals schoolsport en de samenwerking met sportverenigingen) in de workshoprondes. De managers kunnen twee expertmeetings bezoeken waarbij de eerste een overzicht geeft van facts en figures en een good practice en de tweede resulteert in een tienpuntenplan met dé argumenten voor het herinvoeren vanbewegen en sport in het mbo.

Aanmelden en kosten
Binnenkort kunt u zich aanmelden voor deze conferentie. Houdt u hiervoor de website van de KVLO in de gaten.
Door een financiële bijdrage van het Platform Bewegen, Sport en Onderwijs is het mogelijk om de conferentie tegen een gereduceerd tarief aan te bieden. De kosten voor deelname bedragen EUR 25,- per persoon.

Uitgebreid programma en workshops

Meer informatie
Jan Faber, 06-50 27 26 66, j.faber@mboraad.nl.

Bron/Auteur: Webredactie