FNV

15-3-2010

FNV-conferentie 'Agressie en geweld op het werk' 7 april

Ambulancepersoneel gemolesteerd. Lerares mishandeld. Politieman belaagd. Buschauffeur bedreigd en ga zo maar door. In steeds meer beroepen krijgen werknemers te maken met agressie en geweld.

De FNV vindt dat de grenzen van het toelaatbare al lang zijn overschreden. Agressie en geweld tegen mensen die gewoon hun werk doen, is een dagelijks verschijnsel geworden. De FNV wil niet dat het 'vanzelfsprekend' wordt. De tijd van vrijblijvendheid moet voorbij zijn. Stop agressie en geweld op het werk en kom naar de conferentie op 7 april!

Conferentie In het kader van de campagne 'FNV slaat alarm' die vorig jaar is gestart, organiseert de FNV op woensdag 7 april in de Jaarbeurs in Utrecht een conferentie over agressie en geweld op het werk. Speciaal voor bijvoorbeeld leden van medezeggenschapsraden, kaderleden en andere betrokkenen. Tijdens de conferentie wordt een FNV-actieagenda opgesteld, die bestaat uit concrete maatregelen tegen agressie en geweld. In preventie, nazorg en afhandeling van incidenten kan nog heel veel worden verbeterd. Aanmelden voor de FNV-conferentie op 7 april in de Jaarbeurs in Utrecht

Aanmelden U kunt zich tot en met 1 april a.s. aanmelden voor de FNV-conferentie 'Agressie en geweld op het werk' in de Jaarbeurs in Utrecht vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur. Klik hiervoor op de banner. U ontvangt daarna een bevestiging en een routebeschrijving.

Programma 10.00 uur Opening dagvoorzitter 10.05 uur Welkom en toespraak FNV-voorzitter Agnes Jongerius 10.30 uur Inleiding minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin (onder voorbehoud) 10.50 uur Discussie over oorzaken en oplossingen met onder anderen FNV-federatiebestuurder Leo Hartveld en Abvakabo FNV-cao-onderhandelaar Ruud Kuin
--- Afsluiting extern gedeelte --- 12.00 uur Lunch 13.30 uur Workshops 15.00 uur Pauze 15.30 uur Plenaire afsluiting naar een FNV-actieagenda (tot circa 16.30 uur)