Gemeente Almere

Start eerste werkzaamheden verhoging busbaan Hospitaaldreef

30-03-2010

verhoging busbaan hospitaaldreef judy garlandbrug Woensdag 7 april starten de eerste werkzaamheden voor de verhoging van de busbaan van de Hospitaaldreef tot de kruising met de Oscarlaan in de Filmwijk. Allereerst wordt er een aanpassing gedaan aan de noordzijde (richting ACTA) van de Judy Garlandbrug ter hoogte van de kruisingen met het voetgangerspad. Vervolgens wordt 12 april gestart met het slaan en intrillen van de damwand voor de tijdelijke brug. De eerste week van mei zal de damwand gereed zijn.

Ter voorbereiding voor de aanleg van de damwand wordt de Judy Garlandbrug aan de noordzijde aangepast: beide betonnen vleugelwanden worden verwijderd. Dit gebeurt ter hoogte van de kruisingen met het voetgangerspad. De voetgangers- en fietsverbinding op de zuidzijde van de brug blijft wel toegankelijk. Dit wordt duidelijk met borden aangeven.

Damwand

Een paar dagen na de aanpassing van de brug wordt begonnen met het slaan en intrillen van de damwanden in de Stadswetering voor de tijdelijke brug naast de Judy Garlandbrug. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken en kunnen geluidshinder veroorzaken. Vervolgens zal de damwand met ankers verstevigd worden en gevuld worden met zand.

Omleiding vaarverkeer

Door de aanleg van de damwand naast de Judy Garlandbrug is de Stadwetering ter hoogte van de brug niet meer doorvaarbaar. Omvaarroutes van en naar het Weerwater en de Leegwaterplas worden met duidelijke borden (W-borden) aangegeven. De Stadswetering zal medio 2012 weer open zijn voor vaarverkeer.

Waarom wordt de busbaan verhoogd?

Om de bereikbaarheid van het stadscentrum te verbeteren wordt de busbaan aan de Hospitaaldreef verhoogd, zodat bussen en ander verkeer elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen. Deze verhoging vindt plaats vanaf het gebouw de Landdrost tot de kruising met de Oscarlaan in Filmwijk en zal eind 2011 gereed zijn. Na de aanleg van de damwand in april zal in mei gestart worden met het aanleggen van de tijdelijke busbaan aan de Landdrostzijde en het aanpassen van de kruising met de Hospitaaldreef. In de maanden juli en augustus wordt gestart met het aanbrengen van de tijdelijke busbaan in Filmwijk, vanaf de Hospitaaldreef, tot en met de kruising Oscarlaan. Eind augustus zijn deze werkzaamheden gereed waarna in september gestart wordt met de aanleg van de verhoogde busbaan.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op: www.almere.nl/verhogingbusbaan
Winter 2009