Gemeente Enschede

Brandveiligheid studenten onder de aandacht. Brandweer lanceert campagne `ken je vluchtplan'

Vanaf woensdag 7 april gaat Brandweer Enschede van start met een campagne speciaal gericht op de ruim 30.000 studenten in Enschede. Met de campagne `ken je vluchtplan' wil de brandweer bijdragen aan het verhogen van de brandveiligheid in studentenwoningen en de student bewust maken van de noodzaak van het hebben van een vluchtplan.

Uit onderzoek van de VROM-Inspectie blijkt dat de brandveiligheid in studentenwoningen matig tot onvoldoende is. Daarnaast zijn studenten zich onvoldoende bewust van de gevaren bij brand en zijn er zelden afspraken gemaakt over het vluchten bij brand. Dat studentenhuizen extra aandacht behoeven, bewijst het overlijden van een 19-jarig studente bij een brand in een studentenwoning in Groningen in februari maar weer eens.In het kader van Brandveilig Leven richt Brandweer Enschede haar activiteiten op de student. Vanaf woensdag 7 april gaat de website www.kenjevluchtplan.nl on-line. Op ludieke en geheel studentachtige wijze worden de studenten getriggerd om na te denken over hun vluchtplan.
De studenten wordt gevraagd een filmpje van een hachelijke situatie waarin vluchten aan de orde is, te uploaden. De beste inzending wint een uitruk van Brandweer Enschede naar
een studentenadres naar keuze. foto ken je vluchtplan

Ook gaat de brandweer op bezoek bij de studenten om samen met hen te kijken naar de brandveiligheid in hun studentenhuis. Bij twaalf studentenhuizen houdt de brandweer een realistische oefening. Hierbij wordt een slaapkamer `in brand gestoken' en moet de brandweer de studenten redden. De aanwezige studenten spelen de rol van slachtoffer.

Brandweer Enschede wil met de studentencampagne bereiken dat de studenten zich meer bewust worden van de brandveiligheid in hun woning en maatregelen nemen om de brandveiligheid te verhogen.

folder vluchtplan
Inlichtingen voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Nijenhuis, coördinator Brandveilig Leven 06-10484087. Als u een oefening bij wilt wonen kun u ook contact opnemen met Joost Nijenhuis.

Geplaatst: 31 maart 2010.

31 maart 2010