Gemeente Noordenveld

Verkeersveiligheidslabel voor De Regenboog

Drents Verkeersveiligheidslabel voor De Regenboog

Gepubliceerd op: 01 april 2010

Wethouder Jacob Dam van verkeer en vervoer reikt op woensdag 7 april 2010 om 09.00 uur het Drents Verkeersveiligheidslabel uit aan Christelijke basisschool De Regenboog in Een. Hij overhandigt het keurmerk aan Gijs Westenberg, de directeur van de school, in aanwezigheid van onder andere de leerlingen van groep 8 en de verkeersouders.
Jacob Dam is blij dat hij opnieuw een Verkeersveiligheidslabel kan uitreiken. "De Regemboog is al de achtste school in Noordenveld die het Verkeersveiligheidslabel ontvangt. Om in aanmerking te komen voor dit kwaliteitskeurmerk moet de schoolomgeving verkeersveilig zijn en besteedt de school veel aandacht aan verkeersonderwijs. Dat is bij De Regenboog allemaal dik in orde."
Het Verkeersveiligheidslabel krijgt een school pas als kinderen vanaf groep 1 de verkeersregels leren en oefenen. De school moet verkeersveiligheid als vast onderdeel in het lespakket hebben opgenomen. Het label is twee jaar geldig.
Als een school het verkeersveiligheidslabel eenmaal bezit, betekent dit niet dat de school achterover kan leunen. Iedere twee jaar wordt opnieuw bekeken of nog steeds voldaan wordt aan de eisen.