Gemeente Den Helder

Speeltuin IJstraat vernieuwd 2010-04-01

Woensdag 7 april opent wethouder Hans Boskeljon samen met een aantal kinderen uit de Vechtbuurt de vernieuwde speeltuin in de IJstraat. Dat gebeurt om 14.00 uur.

De afgelopen tijd is veel werk verzet om de speeltuin in de IJstraat helemaal te vernieuwen. Met extra geld, dat door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld, is de verouderde speeltuin opnieuw ingericht. Zo is de indeling aangepast en is reliëf aangebracht. Ook is de speeltuin voorzien van een kabelbaan, doeltjes en klimrotsen.

Veel kinderen die in de Vechtbuurt wonen, zitten op de Trimaran op school. Daarom heeft de gemeente enige tijd geleden op die school een ontwerpsessie georganiseerd met acht kinderen uit de buurt. De voorkeuren en ideeën die de kinderen naar voren brachten, zijn zoveel mogelijk verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. Het resultaat daarvan is nu zichtbaar. De bij de ontwerpsessie betrokken kinderen zijn uitgenodigd om samen met wethouder Hans Boskeljon de openingshandeling te verrichten. Uiteraard zijn de buurtbewoners en andere belangstellenden ook van harte welkom.