Stadsdeel Amsterdam-Noord

Opening Cruyff Court Ajax Mosveld

1 april 2010

Op woensdag 7 april verrichten onder andere stadsdeelvoorzitter Rob Post, wethouder Sport Caroline Gehrels en Franka Kanters van Ymere de officiële opening van het Cruyff Court Ajax Mosveld. Hiermee wordt het tweede Cruyff Court in Amsterdam-Noord geopend. Het eerste veld werd geopend in de Molenwijk in 2008. Het nieuwe Cruyff Court ligt direct naast het Bredero College Buiksloterweg.

Wat is een Cruyff Court?

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd. Een Cruyff Court is een kunstgrasveld van 42 bij 28 meter waar het gehele jaar door op gesport kan worden. Door middel van Cruyff Courts krijgt de jeugd in dichtbevolkte wijken de mogelijkheid om in een veilige omgeving te sporten. Hierbij is sport niet alleen een doel, maar ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen en normen en waarden in het spel te brengen.

Uitnodiging

Stadsdeel Amsterdam-Noord, de stichting Cruyff Courts KNVB velden en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling nodigen u van harte uit om de officiële opening van het Cruyff Court Ajax Mosveld bij te wonen.
* Datum: Woensdag 7 april 2010

* Tijd: 13.00 uur

* Locatie: Cruyff Court Mosveld, naast het Bredero College, ingang Meidoornweg.

Programma


* 13.00 uur Start voetbalactiviteiten

* 14.30 uur Officiële opening Cruyff Court
* 14.45 uur Sterrenteam uit de buurt speelt tegen Ajax
* 15.00 uur Start van het voetbaltoernooi
* 15.00 uur Start jeugdactiviteiten

* 17.00 uur Prijsuitreiking en afsluiting

Rondom de opening vinden er allerlei activiteiten plaats die in het teken staan van jeugd en sport. Behalve een toernooi zijn er voetbalspelletjes en een springkussen voor de allerkleinsten.

Meer informatie

Mark Vlaar, Stadsdeel Amsterdam-Noord, telefoon 020 435 2135.