RTL Group

Word voor 1 dag minister van Financiën met bezuinigingswijzer.nl

Nederland staat aan de vooravond van de grootste bezuinigingsoperatie ooit. In de komende kabinetsperiode moet maar liefst 29 miljard euro worden bezuinigd, gemiddeld 1750 euro per inwoner. Maar wat vindt de gemiddelde Nederlander daarvan? En waarop moet dan worden bezuinigd? Kies je als burger voor het schrappen van de JSF-straaljager, verhoging van de AOW-leeftijd of moet het mes in de gezondheidszorg?

De bezuinigingswijzer biedt iedereen de kans om voor één keer als Minister van Financiën de Nederlandse schatkist te redden en zich uit te spreken over de moeilijke beslissingen waarvoor het komende kabinet wordt gesteld. Sinds het live gaan van de site gisteravond gingen al bijna zevenduizend mensen op de stoel van de minister zitten. Als deelnemer aan de bezuinigingswijzer beslis je over kwesties als belastingverhoging en hypotheekrenteaftrek. Na afloop krijgt iedereen een overzicht van de gevolgen van zijn of haar bezuinigingsmaatregelen en de al dan niet resterende staatsschuld.

De bezuinigingswijzer is in opdracht van RTL Nieuws ontwikkeld door het Instituut voor Onderzoek van Overheidsuitgaven en Stratus Marktonderzoek.

Uitkomst bezuinigingswijzer.nl aangeboden aan informateur en Tweede Kamer
Niet alleen is de bezuinigingswijzer een informatieve eye opener voor de invuller zelf, de uitkomsten leveren ook een duidelijke peiling op van de mening van de Nederlanders. Deze resultaten worden door RTL Z aangeboden aan de Tweede Kamer en de informateur van het nieuw te vormen kabinet, zodat de toekomstige regeringspartijen notie kunnen nemen van de keuzes van het volk.

Daarnaast zal presentator Peter van Zadelhoff in het nieuwe RTL Z-programma Miljarden Gezocht met prominente politici de bezuinigingswijzer doen en de uitkomsten van de online toets kritisch met hen bespreken. Demissionair vice-premier Andre Rouvoet van de ChristenUnie is als eerste lijsttrekker te gast in Miljarden Gezocht op woensdag 7 april.

Website: bezuinigingswijzer.nl

Uitzending RTL Z bij RTL 7: Miljarden Gezocht, kickoff op vrijdag 2 april om 13.20 uur, daarna wekelijks vanaf woensdag 7 april om 13.20 uur. Het programma wordt dagelijks herhaald in de RTL Z-carrousel.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.