Gemeente Leeuwarden

Commissie over Voorstreek , Monumentenzorg en werkgelegenheid

Bron: Gemeente Leeuwarden (01-04-2010)

De integrale commissievergadering van woensdag 7 april 2010 gaat onder andere over het bouwplan Voorstreek 99, uitvoeringsprogramma Monumentenzorg 2010-2013 en het werkgelegenheidsproject "Kansen en vernieuwingen".

Voor het perceel Voorstreek 99 is een bouwplan ontwikkeld. Dit plan omvat de realisatie van 16 appartementen, verdeeld over 3 woonlagen. De 3e verdieping is aan de voorzijde niet zichtbaar, omdat deze naar binnen terugvalt. Dit vereist een nieuw bestemmingsplan.

Voor de komende drie jaar is een nieuw uitvoeringsprogramma opgesteld voor Monumentenzorg. De projectmatige activiteiten die hierin beschreven worden geven een goed beeld van wat het college de komende jaren wil laten uitvoeren. Er is sprake van enige versobering van de plannen ten opzichte van de voornemens van 2007 als gevolg van de economische crisis.

Laatste onderwerp is het werkgelegenheidsproject "Kansen en vernieuwingen". Het project dat gestart is in 2008 is bijna afgerond. Het college wil met de raadsleden praten over de successen en de vernieuwende aanpak van het project.

Voor de agenda en achtergrondinformatie zie website gemeenteraad.