Vlaamse Overheid

snelheidscontroles en heraanleg oprit Leuven richting Brussel

E314 Leuven - Lummen: snelheidscontroles en heraanleg oprit Leuven richting Brussel

Vlaamse overheid

dinsdag 6 april 2010

Op 7 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het wegdek van de E314 tussen Bekkevoort en Aarschot. Zes weken lang zullen wegenarbeiders er zeven dagen op zeven van 5:00 uur tot 20:00 uur werken aan een nieuwe, geluidswerende wegbekleding. Om hun eigen veiligheid en die van de arbeiders te verzekeren, is het belangrijk dat de weggebruikers in de werfzone de snelheidsbeperking van 70 km/u respecteren. De rijweg van de E314 zal immers volgens de verschillende fasen van de werkzaamheden asverschuivingen ondergaan. Daarbij komt nog dat het terrein waarop de arbeiders werken, zich vaak dicht bij de tijdelijke rijstroken bevindt die het verkeer gebruikt. De Federale Politie zal daartoe extra snelheidscontroles uitvoeren. AWV vernieuwt op 10 en 11 april ook de oprit Leuven in de rijrichting van Brussel van de E314.

De pdf die als bijlage met dit persbericht verspreid wordt, bevat nog eens de schema's van de fasering van deze werkzaamheden.

De veiligheid van wegenarbeiders, een prioriteit De werkzaamheden op de E314 worden in fasen uitgevoerd. Eerst worden het wegdek en de pechstrook in de rijrichting van Lummen aangelegd en daarna wordt de rijrichting van Leuven aangepakt. Het verkeer op de linkse rijstrook zal daarbij via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de autosnelweg worden geleid. Om de weggebruikers op veilige wijze door de asverschuivingen en over de versmalde rijstroken te begeleiden, zal er een snelheidsbeperking van respectievelijk 50 en 70 km/u gelden. Er zullen in de beide rijrichtingen poortborden met de vermelding `70' geplaatst worden.

Twee rijstroken vrij in iedere richting Door de fasering van de werkzaamheden, zullen er in de beide rijrichtingen steeds twee rijstroken vrij blijven voor het verkeer. De nieuwsflash die als bijlage met dit persbericht wordt verspreid, bevat meer informatie over de werkzaamheden.

Vernieuwing oprit Leuven (richting Brussel) Tegelijk met de werkzaamheden tussen Aarschot en Bekkevoort wordt de asfalt van de oprit nr15 ` Leuven, richting Brussel' voorzien van een nieuwe toplaag. Het onderhoud zal twee dagen in beslag nemen en wordt tijdens het weekend van 10 en 11 april uitgevoerd. Het verkeer wordt omgeleid over de E314, in de richting van Lummen tot aan het op- en afrittencomplex van Gasthuisberg (nr. 16), waar het rechtsomkeer kan maken en verder in de rijrichting van Brussel rijden.